• 瀏覽: 29,869
  • 回覆: 30
阿爸琴噚晚話阿媽最近做家務越嚟越求其,拖完地仲係好多塵同頭髮喺地,煮飯連續兩晚煮一樣餸
阿媽話秋天個人好懶唔想郁唔想諗嘢,買得一日餸咪買多少少第二日食返同一味,而家有空氣污染呀,拖極都有塵㗎啦有頭髮自然會甩頭髮
阿爸見阿媽講到自己懶咗好合理,激到阿爸話再係咁就減家用!但阿爸冇諗過真係減家用嘅話可能同一味餸唔只食兩日…
未真係入秋阿媽已經咁懶,冬天嗰陣睇嚟都係要我幫手做家務

引用:
原帖由 微薯 於 2022-9-21 12:16 發表
阿爸琴噚晚話阿媽最近做家務越嚟越求其,拖完地仲係好多塵同頭髮喺地,煮飯連續兩晚煮一樣餸
阿媽話秋天個人好懶唔想郁唔想諗嘢,買得一日餸咪買多少少第二日食返同一味,而家有空氣污染呀,拖極都有塵㗎啦有頭髮自然會甩頭髮
阿爸見阿媽講到自己懶咗好合理,激到阿爸話再係咁就減家用!但阿爸冇諗過真係減家用嘅話可能同一味餸唔只食兩日…
同季節有關咩?一年四季我都好懶

引用:
原帖由 陽光宅女 於 2022-9-21 12:23 發表

同季節有關咩?一年四季我都好懶
如果係我阿媽就會話佢個人濕氣重

更年期?

懶係冇分季節

咁你哋兩父子分擔吓唔得咩?阿媽辛苦咗咁多年

春天仲懶呀

最近我都好懶得做家務

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2022-9-22 11:59 發表
更年期?
佢講咗幾年啦,都唔知佢真定假

引用:
原帖由 大氣晚乘龍快婿 於 2022-9-22 12:01 發表
懶係冇分季節
我成年都懶

引用:
原帖由 無心睡眠 於 2022-9-22 12:02 發表
咁你哋兩父子分擔吓唔得咩?阿媽辛苦咗咁多年
阿爸係大男人覺得家務應該係女人做

引用:
原帖由 後面有隻鬼 於 2022-9-22 12:05 發表
最近我都好懶得做家務
唔太污糟都可以接受…

睇5過眼就自己搞左佢

引用:
不如你叫老豆, 每日寫低佢想食嘅餸, 佢寫一個月後唔重覆, 我話佢勁!!
同埋買送都係, 你去街巿走一轉, 有時我係刻意去買D菜, 結果都係乜都買唔落手
又買咗, 又真係唔知買乜

同埋如果嫌屋企有塵 唔該, 屋企人人有份架, 比錢大晒嗎?
支持媽媽

引用:
地上的頭髮 原因係脫髮  。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]