• 瀏覽: 32,668
  • 回覆: 188
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 油站粗野的妹頭 於 2022-9-20 22:58 發表

恨嫁都要鐘意先得架
戀愛果種發晒癲既鐘意,只係多巴胺獎勵機制既結果。
多巴胺濃度越高,人越冇理性。
可惜同樣剌激下,多巴胺分泌會隨時間減少,理性回歸,就會發現伴侶其實係一個仆街。
靠發晒癲果種鐘意就以為係真愛,九成九碰壁。

引用:
原帖由 t238949 於 2022-9-21 01:49 發表
徐錦江望一眼就求婚重要婚後愉快添
重點係徐本身係好男人,同識幾多日求婚冇關係。
一個好人九十九個仆街都係識一日求婚,你只提成功個案就當答應識一日求婚冇問題?

引用:
原帖由 zxcvv 於 2022-9-22 08:36 發表

戀愛果種發晒癲既鐘意,只係多巴胺獎勵機制既結果。
多巴胺濃度越高,人越冇理性。
可惜同樣剌激下,多巴胺分泌會隨時間減少,理性回歸,就會發現伴侶其實係一個仆街。
靠發晒癲果種鐘意就以為係真愛,九成九碰壁。
至少唔討厭吧

可能係未婚夫條件唔錯

引用:
原帖由 油站粗野的妹頭 於 2022-9-22 08:43 發表

至少唔討厭吧
誇張尐講,睇牌品仲好過睇自己感覺。

為個男既傷心好D。

引用:
原帖由 zxcvv 於 2022-9-22 08:48 發表

誇張尐講,睇牌品仲好過睇自己感覺。
牌品?

去Kk garden結婚?

引用:
原帖由 油站粗野的妹頭 於 2022-9-22 09:01 發表

牌品?
同學你太年輕了,牌品唔好即係人品唔好,未聽過定未load 到?

引用:
原帖由 Theodore_But 於 2022-9-22 03:11 發表
其實拍幾耐拖的影響根本不如想像般大,能否維持美滿婚姻係睇雙方婚後會否以對方為先及盡力維繫(付出)。

P.S. 今年是我和太太的結婚25周年,坦白講,九成問題是在婚後才出現的(生活習慣、工作時間、財務、原生家庭、子女、甚至係今晚食乜餸……),婚前一切都美好架啦。做夫妻同升職一樣,係做咗嗰個位先開始學同識點做架。
👍👍👍

一日等於一年?

老蘭識幾個鍾,精都射埋

7天有點誇張,就呢幾天能有乜了解

可能條仔有幾億身家

都無辦法, 祝佢地幸福
反正識幾多年, 結左婚幾多年都一樣有機會離婚

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]