• 瀏覽: 25,043
  • 回覆: 184
  • 追帖: 1
以前盲婚啞嫁,見都未見就結咗,咪一樣白頭到老。

引用:
原帖由 今天幼小的高峰 於 2022-9-22 00:22 發表

結果仲在一起嗎?
開心快樂中

引用:
原帖由 Bathsheba 於 2022-9-20 16:32 發表
最近收到封紅色炸彈,我個女仔fd明明就單身左好耐,一直都冇聽佢講有識到男朋友。收到佢結婚嘅消息真係好驚訝!同佢傾左先知,佢同未婚夫只係識左7日,就決定結婚!
因為怕佢父母會反對佢閃婚,朋友仲呃左佢阿爸阿媽話佢地係識左好耐。
但其實識左7日就結婚會唔會太快太衝動左D?佢地都唔係奉子成婚,點解咁急住結婚咁?佢竟然話因為佢覺得好愛佢另一半,所以7日令佢認定左一個人,可以同佢同度終生。
但係7日足夠 ...
緣份嘅嘢,你識條鉄咩!

引用:
原帖由 華御結的眼淚 於 2022-9-21 18:18 發表
七日和七年可能一樣結果
一樣離

人地有d長處你唔知啫

講緊大S? 

引用:
原帖由 超級扁扁的妹頭 於 2022-9-20 18:04 發表
以前未見過面都可以結婚啦,仲多數白頭到老
以前係死頂,而且資訊太少,俾人水兩水,就以為自己咁痛苦係常態。

引用:
原帖由 Bathsheba 於 2022-9-20 16:32 發表
最近收到封紅色炸彈,我個女仔fd明明就單身左好耐,一直都冇聽佢講有識到男朋友。收到佢結婚嘅消息真係好驚訝!同佢傾左先知,佢同未婚夫只係識左7日,就決定結婚!
因為怕佢父母會反對佢閃婚,朋友仲呃左佢阿爸阿媽話佢地係識左好耐。
但其實識左7日就結婚會唔會太快太衝動左D?佢地都唔係奉子成婚,點解咁急住結婚咁?佢竟然話因為佢覺得好愛佢另一半,所以7日令佢認定左一個人,可以同佢同度終生。
但係7日足夠 ...
基會難逢?

引用:
原帖由 努力炎熱的薯片 於 2022-9-20 18:23 發表
7年都可以呢頭結果頭離啦。
果尐係本來就就散,諗住結婚可以剌激返個感覺,事實當然係太天真。

引用:
原帖由 努力炎熱的薯片 於 2022-9-20 18:23 發表
7年都可以呢頭結果頭離啦。
絕對同意

引用:
原帖由 Kingjjman 於 2022-9-20 18:29 發表

7日屌左7749次 爽死所以即結婚
正解,睇回覆就知人天唔天真,閣下都係實事求是之人。

引用:
原帖由 cvcv105 於 2022-9-22 07:16 發表

開心快樂中
結左十年未先?頭兩年多巴胺濃度咁高,梗係乜都冇問題。

真心相愛嘅人,唔能夠天長地久
,胡胡混混,反而容易同偕白首。

引用:
但係7日足夠 ...
基緣巧合?

引用:
但係7日足夠 ...
基不可失?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]