• 瀏覽: 25,048
  • 回覆: 184
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 t238949 於 2022-9-23 20:38 發表

婚後唔磨合溝通點過人世?
同強姦犯拉到咩關係?
強姦犯會同妳結婚?
婚前就要confirm 冇問題既野,你婚後先黎做?

引用:
原帖由 zxcvv 於 2022-9-23 23:08 發表

婚前就要confirm 冇問題既野,你婚後先黎做?
妳岩哂!OK?

人哋閃婚 認真愛 擺多幾個月就知有冇問題

咩人都有

係香港地,老實講,條仔住湯房,搵一萬一個月,你朋友仲閃唔閃婚?

引用:
原帖由 Bathsheba 於 2022-9-20 16:32 發表
最近收到封紅色炸彈,我個女仔fd明明就單身左好耐,一直都冇聽佢講有識到男朋友。收到佢結婚嘅消息真係好驚訝!同佢傾左先知,佢同未婚夫只係識左7日,就決定結婚!
因為怕佢父母會反對佢閃婚,朋友仲呃左佢阿爸阿媽話佢地係識左好耐。
但其實識左7日就結婚會唔會太快太衝動左D?佢地都唔係奉子成婚,點解咁急住結婚咁?佢竟然話因為佢覺得好愛佢另一半,所以7日令佢認定左一個人,可以同佢同度終生。
但係7日足夠 ...
有咗係急D

引用:
原帖由 Bathsheba 於 2022-9-20 16:32 發表
最近收到封紅色炸彈,我個女仔fd明明就單身左好耐,一直都冇聽佢講有識到男朋友。收到佢結婚嘅消息真係好驚訝!同佢傾左先知,佢同未婚夫只係識左7日,就決定結婚!
因為怕佢父母會反對佢閃婚,朋友仲呃左佢阿爸阿媽話佢地係識左好耐。
但其實識左7日就結婚會唔會太快太衝動左D?佢地都唔係奉子成婚,點解咁急住結婚咁?佢竟然話因為佢覺得好愛佢另一半,所以7日令佢認定左一個人,可以同佢同度終生。
但係7日足夠 ...
迫婚?

引用:
但係7日足夠 ...
唔好係上面人 或者 結過婚就ok啦!
未成年但自願交配~街外人都無聲出啦!
更 何況,佢地係成年人!隨他意願吧!

就好似
我個仆街細佬  禽獸。
1個大學聯誼已經食左人隻豬。
我都隨他意願,少講1句。

番到屋企,已經係分資產 同 首期。
最好少講1句。

Congratulations ! 下個月我個禽獸細佬工程師,名正言順  要進行 人生狗合交配儀式 啦!~ 少講1句,隨他意願吧!

唉!啲老師,校長 智商其實 好撚低 架!
1間學校  得5個某利入大學。

仲可以低質到  日日咁撚 “自豪” 教左個禽獸老師,禽獸工程師出黎。
學校已經打算 將件  “性事”  宣傳到外太空造marketing promotion 啦!~ 

旁人少講1句,隨 學校 意願吧!

引用:
但係7日足夠 ...
萬綺雯同陳十三識左4日就結婚都係咁啦!宜家唔算好出奇架咋

引用:
但係7日足夠 ...
“但係7日足夠了解一個人咩?”

識7日…因未了解而離婚~
識7年…因了解而離婚~

我有個男朋友看見就想嫁給他,可惜被他飛了,而且娶個很醜的妻子。

引用:
原帖由 AnnLeungLaiYin 於 2022-9-27 10:14 發表
我有個男朋友看見就想嫁給他,可惜被他飛了,而且娶個很醜的妻子。
唔出奇!人夾人緣!將來如何,各安天命!

引用:
原帖由 二波公 於 2022-9-24 09:23 發表
係香港地,老實講,條仔住湯房,搵一萬一個月,你朋友仲閃唔閃婚?
依家好多唔使講咁多,鍾意就得!有時我都有諗吓!我條件比人地好又如何?

識7日同識7年冇別不大,每年有5萬人結婚,又有2萬人離婚。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]