• 瀏覽: 32,489
  • 回覆: 188
  • 追帖: 1
好快就散

我十年前都識得一個女仔... 佢識左佢而家老公一兩個月就結左婚...

7day   Good luck both 

引用:
原帖由 Bathsheba 於 2022-9-20 16:32 發表
最近收到封紅色炸彈,我個女仔fd明明就單身左好耐,一直都冇聽佢講有識到男朋友。收到佢結婚嘅消息真係好驚訝!同佢傾左先知,佢同未婚夫只係識左7日,就決定結婚!
因為怕佢父母會反對佢閃婚,朋友仲呃左佢阿爸阿媽話佢地係識左好耐。
但其實識左7日就結婚會唔會太快太衝動左D?佢地都唔係奉子成婚,點解咁急住結婚咁?佢竟然話因為佢覺得好愛佢另一半,所以7日令佢認定左一個人,可以同佢同度終生。
但係7日足夠 ...
[嫁到世界邊端]嗰個女人,去新疆旅行幾日,就嫁埋個新疆導遊添!

而家個男既同埋亞媽/仔女全部嚟哂香港,靠個女人打工養成家。

你朋友唔後悔就得啦!

啱就啱㗎啦 好多人一齊幾年最後咪又係分手

緣份

冇腦才會如此。你朋友是否年紀不少,恨嫁到無倫?嫁到又如何?如果嫁得不好,不如單身。

引用:
原帖由 chopsuey 於 2022-9-29 01:39 發表

[嫁到世界邊端]嗰個女人,去新疆旅行幾日,就嫁埋個新疆導遊添!

而家個男既同埋亞媽/仔女全部嚟哂香港,靠個女人打工養成家。

你朋友唔後悔就得啦!
我也識個親戚,男的學歴不好,女的大學畢業,男的未讀完中學,又移民了外國,男方因女方移民,大部份時間都係女養男,男的又懂哄女方,故養得開心。兩夫婦曾兩度回港生活,大慨男的在外國找不到工作吧,女的回來也是做售貨員而已。不欣賞靠女人的男人,無大志、無事業心、兼無男人尊嚴,如此男人不要也罷,縱使如何懂哄自己。跟網上情騙有何分別?
佢朋友後不後悔仲未知,因未結婚,未經歴過。新疆導遊識咗數日肯娶那女子,因成家可來香港,唔使做有人養,誰不想?唔好話結婚,識咗數日做好朋友都很難,佩服那些將終生拿作賭注的人,無論嫁到何處。

引用:
原帖由 yntse882000 於 2023-1-3 19:27 發表

我也識個親戚,男的學歴不好,女的大學畢業,男的未讀完中學,又移民了外國,男方因女方移民,大部份時間都係女養男,男的又懂哄女方,故養得開心。兩夫婦曾兩度回港生活,大慨男的在外國找不到工作吧,女的回來也是做售貨員而已。不欣賞靠女人的男人,無大志、無事業心、兼無男人尊嚴,如此男人不要也罷,縱使如何懂哄自己。跟網上情騙有何分別?
佢朋友後不後悔仲未知,因未結婚,未經歴過。新疆導遊識咗數日肯娶那女子, ...
個新疆男全家有得嚟香港,有人養埋,簡直求之不得啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]