• 瀏覽: 4,939
  • 回覆: 11
我知好多sis備孕個陣都有睇中醫調理身體
但有冇sis係產後都有繼續去調理架?
我覺得自己產後精神好差… 仲經常頭痛,想試下去調理,大家有冇經驗可分享下?

同埋都想知大家生完有冇做收陰treatment?
我生完之後同老公行埋過幾次,但發現下面鬆咗之後真係冇之前咁有feel

收陰無mood既話都一樣搞唔掂
其實點都係要調理好個身體,要內養等成個人順返先有用

你係咪坐月個陣冇坐好呀?

引用:
原帖由 EASYJOBANDEASY 於 2022-9-19 15:42 發表
我係直頭好似對個件事冇晒興趣咁...

引用:
原帖由 EASYJOBANDEASY 於 2022-9-19 15:42 發表
所以我依家都係想辦法調理...

引用:
原帖由 Coyee_baby 於 2022-9-19 16:52 發表
你係咪坐月個陣冇坐好呀?
唔sure呀,但我坐月個陣胃口都唔算話好,我阿媽都話我冇乜點補到
而且又要落手落腳湊b,有時又做下家務咁,其實真係抖既時間唔多...

引用:
原帖由 kiuesse 於 2022-9-20 13:43 發表

呢樣真… 我有排真係攰到咩都enjoy唔到但又唔可以成日同老公say no搞到次次都要好似做戲咁
係呀,所以真係要好好咁開始內養調理下
俾d時間,等身體可以自我修復返

引用:
原帖由 樂敦熊仔餅 於 2022-9-19 13:13 發表
我知好多sis備孕個陣都有睇中醫調理身體
但有冇sis係產後都有繼續去調理架?
我覺得自己產後精神好差… 仲經常頭痛,想試下去調理,大家有冇經驗可分享下?

同埋都想知大家生完有冇做收陰treatment?
我生完之後同老公行埋過幾次,但發現下面鬆咗之後真係冇之前咁有feel
我都覺得下面鬆左,又有尿滲唔知點好

提示: 違規內容已被屏蔽
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]