• 瀏覽: 7,661
  • 回覆: 78
我同女友都到了適婚年齡,但一諗起要出面租屋住,結婚酒席,外母費,仲有小朋友費用,樣樣都係錢

引用:
原帖由 牛熊專家追魂兄 於 2022-9-18 13:52 發表
我同女友都到了適婚年齡,但一諗起要出面租屋住,結婚酒席,外母費,仲有小朋友費用,樣樣都係錢
結婚從簡

唔結

唔生仔唔擺酒已經小左好大部份支出
兩份人工去租屋 兩個都可以平平淡淡生活

最重要日後兩人生活, 0+7後 旅行結婚。。。打籮打鼓請飲  ,又係千篇一律形式 (60%不想來) ,轆咭,還財仔, 唉 !

要女家出錢

強國印度都是咁的

窮人連自己都養唔掂  仲諗生仔  害死人

引用:
原帖由 牛熊專家追魂兄 於 2022-9-18 13:52 發表
你都係積下陰德,放過你女友吧!

女人青春有限,唔應該跟過廢窮男一齊。

同埋你真係永遠唔好生小朋友,否則你嘅孽賬更大,子女一世做狗,怨恨你一生。現在很多年青人也怨恨父母。

引用:
結婚係要錢 : 註冊費!

等有錢先

引用:
租劏房,淨係註冊,酒席淨係同父母外父外母,半圍攪掂,唔派餅,叫老婆繼續自己俾家用外母,你唔駛俾,小朋友產檢全部係政府健康院同醫院做,小朋友衫褲問朋友攞,或者買二手買淘寶,用舊衫自己做,唔用尿片用尿布,餵人奶,大把方法

引用:
真係唔好累已又害人,放手女友啦😔

只要將港女騙到得手,其它問題不重要,即使港女餓死,再找過

逢帖必膠!

引用:
你大把錢喎
將來返大灣區置業
半小時生活圈

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]