• 瀏覽: 28,690
  • 回覆: 75
堂家姐年頭失業到宜家仲未揾到野做, 為咗搬出去住佢同阿叔阿嬸鬧大交, 無收入又無積蓄都唔知堂家姐那來既自信搬出去住......
佢話佢男朋友會夾份一齊租, 佢男朋友唔會長期上去訓所以堂家姐有好多時間都係一個人住.
堂家姐唔夠錢買傢俬, 佢偷偷地問我阿媽借錢話遲揾到野做就會還錢, 阿媽同返阿嬸講尼件事阿嬸鬧到堂家姐趴係度, 話佢無錢唔好學人搬出去住又要問人借錢.

聽完阿媽咁講之後我反而好擔心堂家姐問唔到親戚借錢, 會唔會問銀行借錢?到時佢無錢還仲麻煩.....
真唔明好地地有屋企唔住點解死都要搬出去住, 又要自己做家務.

引用:
原帖由 我屋企好大 於 2022-9-16 16:27 發表
堂家姐年頭失業到宜家仲未揾到野做, 為咗搬出去住佢同阿叔阿嬸鬧大交, 無收入又無積蓄都唔知堂家姐那來既自信搬出去住......
佢話佢男朋友會夾份一齊租, 佢男朋友唔會長期上去訓所以堂家姐有好多時間都係一個人住.
堂家姐唔夠錢買傢俬, 佢偷偷地問我阿媽借錢話遲揾到野做就會還錢, 阿媽同返阿嬸講尼件事阿嬸鬧到堂家姐趴係度, 話佢無錢唔好學人搬出去住又要問人借錢.

聽完阿媽咁講之後我反而好擔 ...
放心,半年無收入證明,銀行唔會借錢俾佢。

引用:
原帖由 Demetrius 於 2022-9-16 16:31 發表

放心,半年無收入證明,銀行唔會借錢俾佢。
咁都好D

引用:
原帖由 我屋企好大 於 2022-9-16 18:20 發表

咁都好D
安信兄弟幫到你

引用:
原帖由 我屋企好大 於 2022-9-16 16:27 發表

唔搬出去住又邊有收入呢? 一樓一又唔犯法,上網打下廣告 大把Booking啦⋯⋯

引用:

可能你堂家姐嘅父母,唔俾佢帶男朋友返屋企?

引用:
原帖由 andrewrabbit 於 2022-9-16 22:29 發表

安信兄弟幫到你
咁快搵財務公司?

引用:
原帖由 我屋企好大 於 2022-9-16 18:20 發表

咁都好D
借唔到錢佢就搬唔到出去?

條路自己揀

引用:

有私竇可以同男朋友做緊要既事
至於冇錢買傢俬好多二手店都可以買

引用:

當心你堂家姐俾人呃,到時肚子搞大了,一世都毀

事出反常必有妖。噤心急搬出去梗有D嘢嘅。
條路自己揀,無話啱定5啱。
不過時機未必適合就真嘅。

佢咁大個人唔到你擔心

引用:
原帖由 AlI0 於 2022-9-17 12:38 發表

可能你堂家姐嘅父母,唔俾佢帶男朋友返屋企?
咁屋企唔係幾千呎,正常都唔想同一個3唔識7嘅人一齊住

引用:
原帖由 AlI0 於 2022-9-17 12:40 發表

借唔到錢佢就搬唔到出去?
可能瞓地下囉,堂家姐無錢買傢俬咋嘛

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]