• 瀏覽: 5,418
  • 回覆: 28
如題 本身算係瘦
但係塊面偏偏好多肉仲要有種向下dup嘅趨勢
而且jawline都冇前兩年明顯
個雙下巴顯得成個人好似好肥好腫 頭大身細咁
想問下有冇d唔痛但可以有效瘦面既treatment推介?

其實如果你唔算話太嚴重既
自己買部美容儀喺屋企碌下都得既

我同你一樣 ><
塊面好難搞 

我朋友得8x磅,但就是包包面顯肥

引用:
原帖由 qweasd223 於 2022-9-8 01:59 發表
如題 本身算係瘦
但係塊面偏偏好多肉仲要有種向下dup嘅趨勢
而且jawline都冇前兩年明顯
個雙下巴顯得成個人好似好肥好腫 頭大身細咁
想問下有冇d唔痛但可以有效瘦面既treatment推介?
你要做提升既治療,去做美國hifu ulthera啦,做完後成個面同上巴上升哂

有fd做過埋線果類  
效果OK 但佢話都幾痛

有overbite、下巴短的人較容易有雙下巴
但都有唔少人因為脂肪影響
如果瘦係用體積,唔係用體脂肪率來決定
咁瘦人或者唔肥嘅人都好有可能有雙下巴
因為佢地體脂率可能唔低

就好似有個朋友好介意自己雙下巴
佢體脂率28-30%話自己唔肥
體脂率減到25%,佢話自己瘦
係因為佢骨架細,唔高,體積唔大
但25%確實唔算低,減吓肥就會有改善

引用:
原帖由 濕濕象 於 2022-9-11 01:44 發表
有fd做過埋線果類  
效果OK 但佢話都幾痛
埋線會唔會好痛?! 我超怕

引用:
原帖由 chanray39 於 2022-9-8 13:04 發表
其實如果你唔算話太嚴重既
自己買部美容儀喺屋企碌下都得既
美容儀我都諗過架 不過我呢種三分鐘熱度既
可能堅持唔到一個月就放棄咗…
好似都係直接出去做機比較實際…

我都係咁,我唔算肥但雙下巴好勁,面都有D肉
我下巴好短,幾個月前去左打透明質酸,面形即刻唔同左,個下巴V晒
本來想埋線,但醫生話埋線對鬆皮膚會比較好,脂肪好快會跌返落黎
佢話一係打完溶脂針再做埋線,一係做機,但因為我聽人講溶脂針冇用,
所以我都係去做機,一個月一次都OK,都Keep到
反正平時都要去做facial

引用:
原帖由 sssn5678 於 2022-9-11 00:36 發表

你要做提升既治療,去做美國hifu ulthera啦,做完後成個面同上巴上升哂
接受到入侵性既其實做下埋線都有用
接受唔到既就做美國ulthera, 我都有做過,韓版就唔好做,keep唔到耐

引用:
原帖由 qweasd223 於 2022-9-12 02:20 發表

美容儀我都諗過架 不過我呢種三分鐘熱度既
可能堅持唔到一個月就放棄咗…
好似都係直接出去做機比較實際…
認同,買部機返黎都幾千蚊,又要唔知work唔work,出去搵醫生做好過
一年先係做一次

引用:
原帖由 xddog 於 2022-9-12 16:22 發表

接受到入侵性既其實做下埋線都有用
接受唔到既就做美國ulthera, 我都有做過,韓版就唔好做,keep唔到耐
樓主你不如試下美容院做下機啦 當日常護理~
唔使痛又可以ENJOY下
最緊要係做完又瘦到面

引用:
原帖由 tinc1 於 2022-9-13 01:32 發表

樓主你不如試下美容院做下機啦 當日常護理~
唔使痛又可以ENJOY下
最緊要係做完又瘦到面
有冇邊間可以推介?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]