• 瀏覽: 22,321
  • 回覆: 99
  • 追帖: 1
同前夫攪緊離婚。。佢有左第二個,佢話同我唔夾。。人地先同佢夾,個女仔先係真愛。。。

我地結左婚十幾年,有個女。。。6月先慶祝左結婚週年。。我以為我地好幸福。。。7月 就喊住同我講 唔想再呃我。。話鍾意左第二個女仔。。。我問佢係咪要離婚。。。佢好拖泥帶水。。我話只要佢唔再搵個女仔。。我地可以重新開始。。。可惜佢話唔得。。。我自動搵律司攪離婚。。。

我為左個女,為左自己。。我只可以扮堅強,偷偷喊。。同佢離婚,拎贍養費。。。

但我仲好掛住佢。。。好唔捨得個家。。十萬個唔想離婚。。。

已經不斷搵其他野做,但都會諗起佢。。有好多野想同佢講,仲幻想有一日佢會黎搵返我。。。

真係好痛苦。。。。

已經返唔到轉頭,搵人傾下面對將來。

你老公真係蠢到加零一,佢咁樣選擇佢一定會後悔。

引用:
原帖由 3882 於 2022-9-1 03:09 發表
已經返唔到轉頭,搵人傾下面對將來。
有呀,我都plan 緊多好野,又做運動,希望自己忙d.....

引用:
原帖由 急促固執的兔子 於 2022-9-1 04:31 發表
你老公真係蠢到加零一,佢咁樣選擇佢一定會後悔。
haha, 我d fd 同 家人都係咁講。

昨日睇J2松明講解唔開心、壓力如何破解,不如你都睇下試試得唔得,
當然佢唔係講如何處理離婚心情啦,不過,我覺得有效的!

引用:
原帖由 Wspphoenix 於 2022-9-1 10:01 發表

有呀,我都plan 緊多好野,又做運動,希望自己忙d.....
忙還忙,但都要照顧小朋友。

引用:
原帖由 alexhon 於 2022-9-1 15:08 發表
昨日睇J2松明講解唔開心、壓力如何破解,不如你都睇下試試得唔得,
當然佢唔係講如何處理離婚心情啦,不過,我覺得有效的!
好呀,我睇下😁謝謝

引用:
原帖由 3882 於 2022-9-1 15:44 發表

忙還忙,但都要照顧小朋友。
係呀,今日開學,仲要簽一埋通告。不過我女算好乖,而且都大啦,12歲有自己思想,我要叫自己保持冷靜,好彩有家人幫手,希望唔好影響到佢太多。

引用:
原帖由 Wspphoenix 於 2022-9-1 23:39 發表

係呀,今日開學,仲要簽一埋通告。不過我女算好乖,而且都大啦,12歲有自己思想,我要叫自己保持冷靜,好彩有家人幫手,希望唔好影響到佢太多。
我昨日都簽咗十幾張學校通告

引用:
原帖由 Wspphoenix 於 2022-9-1 10:02 發表

haha, 我d fd 同 家人都係咁講。
如果你真係好唔開心,可以加你入微信吹水群組,好多野講包你唔會悶同唔開心

引用:
原帖由 taikonautxyz 於 2022-9-2 05:20 發表

掛住渣男做乜?
一齊太長時間,太多回憶,有d 已經變成左習慣。。。一時三刻好難唔諗。。。。

引用:
原帖由 急促固執的兔子 於 2022-9-2 08:18 發表

如果你真係好唔開心,可以加你入微信吹水群組,好多野講包你唔會悶同唔開心
多謝你先😆不過好小用微軟信

不論男、女,提出果個又難...被離果個又難...
人越大,越明白....算吧!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]