• 瀏覽: 9,695
  • 回覆: 20
阿妹仲讀緊書放暑假琴日9點幾打完風之後佢趕住出門口返part time,佢發現佢把直遮唔見咗,我吹緊頭嘅時候佢拍門問我係咪整唔見佢把遮。我邊敢拎佢啲嘢嚟用,問佢仲記唔記得上一次用係幾時,佢話近期冇用過囉而家唔見咗一定係我哋有人拎咗去用…
嘈到連我阿爸原本琴日放假都畀佢嘈醒,阿妹就喊住話佢把遮唔見咗仲鬧埋我阿爸一定係佢拎錯咗把遮出去…
其實佢出門口嗰陣都冇雨拎第二把直遮或者縮骨遮就已經可以出門口,但佢為咗搵兇手係度擾攘成半個鐘先放棄仲話夜晚返嚟一定會好好問吓邊個用過佢把遮唔認!

我出門口返工嗰陣見到阿妹有個ig story,佢寫:人生不如意事十常八九,唔見左把遮又有咩好怕喎~
你係睇得咁開就唔會為咗把遮煩咗成半個鐘啦…夜晚返屋企食飯嗰陣佢仲念念不忘緊佢把遮,突然佢先醒起應該係佢上個星期出街食飯嗰陣漏低咗把遮喺餐廳遮架冇拎走…

明明次次都係佢自己整唔見嘢,但每次都要興師問罪咁!今次自己諗返起都冇同我哋講對唔住佢發脾氣!我都唔明個妹幾時開始變成咁,對住屋企人就當正自己係小公主有公主病,對住外人就係文青少女唔發脾氣,到底佢係咪有精神分裂?

因果關係 細細個慣壞左 日後父母自己受翻

引用:
原帖由 足球藍籌股 於 2022-8-26 10:34 發表
因果關係 細細個慣壞左 日後父母自己受翻
細個都唔係咁

引用:
原帖由 Deep過海底 於 2022-8-26 10:37 發表

細個都唔係咁
變到咁系有過程的 踏入青春期更容易變 這段時間父母應更加不能鬆手,好似而件事 你話佢怪錯人吾道歉 父母亦無出聲話佢 相信吾止一次 所以一開始見到有這種情況就要立刻教

都無人教過佢做錯野要點做
覺得屋企人會包容,所以變本加厲

家教問題 公主病都係父母寵出來
我妹都係咁 30幾歲無男朋友  而家搵到錢有咩佢唔順意就惡到鬧爸媽  有次佢同媽嘈  激到阿媽講  係咪而家要我跪係度同妳認錯呀

每個少女都是這樣啦,好正常。

好多人對住親人就肆無忌憚

趕佢出門口啦,食屋企住屋企仲咁惡,未識搵錢樣樣用屋企有咩資格咁串,咩道理,莊閒都未識分
寵壞晒咪呢種

正常,港女就是如此。

都係咁

有時 D 公主係要俾男人調教下先會長大... 

引用:
原帖由 tommwins 於 2022-8-26 18:53 發表
家教問題 公主病都係父母寵出來
我妹都係咁 30幾歲無男朋友  而家搵到錢有咩佢唔順意就惡到鬧爸媽  有次佢同媽嘈  激到阿媽講  係咪而家要我跪係度同妳認錯呀
你阿媽跪?
你阿妹都幾癲

引用:
原帖由 借個火 於 2022-8-29 11:25 發表

你阿媽跪?
你阿妹都幾癲
佢好能黃  35+歲都未過拖  好明顯個格好大問題無男人要

引用:
原帖由 Deep過海底 於 2022-8-26 10:19 發表
阿妹仲讀緊書放暑假琴日9點幾打完風之後佢趕住出門口返part time,佢發現佢把直遮唔見咗,我吹緊頭嘅時候佢拍門問我係咪整唔見佢把遮。我邊敢拎佢啲嘢嚟用,問佢仲記唔記得上一次用係幾時,佢話近期冇用過囉而家唔見咗一定係我哋有人拎咗去用…
嘈到連我阿爸原本琴日放假都畀佢嘈醒,阿妹就喊住話佢把遮唔見咗仲鬧埋我阿爸一定係佢拎錯咗把遮出去…
其實佢出門口嗰陣都冇雨拎第二把直遮或者縮骨遮就已經可以出門口 ...
咁識做人

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]