• 瀏覽: 5,046
  • 回覆: 16
覺唔覺男女好唔平等?女人可以著露臍背心和熱褲等暴露服飾,但男人唔可以

引用:
原帖由 摯誠消毒的桔梗 於 2022-8-24 13:41 發表
覺唔覺男女好唔平等?女人可以著露臍背心和熱褲等暴露服飾,但男人唔可以
想做女人可以自宮

引用:
原帖由 摯誠消毒的桔梗 於 2022-8-24 13:41 發表
其實我想著 JK裙 添⋯⋯

一直都是不平等的 

引用:
身為男人冇人氹我保護我 想揾人抱抱比女性朋友當我變態

一向唔平等

太多狗公做壞市場,男人都唔幫返男人,搞到助大女權

上一代的香港仲係工業勞動型社會,男人搵錢明顯較女人會多,男女在家庭中的分工係好清晰

現今香港晨早已進入服務型社會,出現女人搵錢仲多過男人的現象,但比錢付出個部份依家大部份都係男人比曬,咁仲邊度有公平?

一個本末倒置的問題 !

男女身體構造、荷爾蒙分泌完全唔同

感情、理性、邏輯思維完全唔同

就算用最科學化公式計, 都肯定唔相同, 咁又點會有男女平等?

引用:
原帖由 HEGSWF 於 2022-10-8 17:25 發表
太多狗公做壞市場,男人都唔幫返男人,搞到助大女權
你上youtube睇下陳怡D片 佢日日鬧男權

如果男女都可以著呢D 衫.................
如果, 有個男人, 見到前面果個人著呢D 衫, 流哂口水, 再睇清楚, 原來係男人黎........
嘩...........真係好惡心........

為免呢種情形發生...............所以只准女人著呢D 衫..............

男女根本冇可能平等

引用:
唔係啩,我去過幾次黃金海岸沙灘。 啲基佬成日著t-back曬太陽,你鐘意都可以試下

引用:
原帖由 米高奧雲 於 2022-10-8 21:17 發表
上一代的香港仲係工業勞動型社會,男人搵錢明顯較女人會多,男女在家庭中的分工係好清晰

現今香港晨早已進入服務型社會,出現女人搵錢仲多過男人的現象,但比錢付出個部份依家大部份都係男人比曬,咁仲邊度有公平?
遲啲男人都可以生仔就會公平

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]