• 瀏覽: 9,360
  • 回覆: 76
俾個超好朋友呃住咗錢,之前已經幫個佢一次,全部人都都叫我唔好信佢。但今朝我都係衰心軟,幫咗佢。佢講到下個月點都會還,我前後加埋借咗30000俾佢,我阿媽覺我講大話,你都冇咩錢,仲咩借一次都仲唔夠,佢都未還。你仲借俾佢。唉!識咗20年,我真係冇諗過會咁。催佢就成日搵籍口,但我真係等錢用。我自己有事,都等錢應急。屋企人就覺得我講大話我肯定係出面借錢啦。我之前都衰過,絕對唔會再係出面借錢。我估我冇可能做到架啦!唉,我都唔知可以點算。我真係等錢用。😭😭😭😭

引用:
原帖由 麻煩認真的棉花 於 2022-8-22 19:36 發表
俾個超好朋友呃住咗錢,之前已經幫個佢一次,全部人都都叫我唔好信佢。但今朝我都係衰心軟,幫咗佢。佢講到下個月點都會還,我前後加埋借咗30000俾佢,我阿媽覺我講大話,你都冇咩錢,仲咩借一次都仲唔夠,佢都未還。你仲借俾佢。唉!識咗20年,我真係冇諗過會咁。催佢就成日搵籍口,但我真係等錢用。我自己有事,都等錢應急。屋企人就覺得我講大話我肯定係出面借錢啦。我之前都衰過,絕對唔會再係出面借錢。我估我冇可能做 ...
借財仔,叫佢做擔保。

仲要係超好朋友

去問你個好朋友個老母借囉 

就算唔還錢至少可以開個帖先

識咗廿年,
你都唔細喎

佢憑本事借,做咩要還

人格不好. 識幾多年都係壞朋友.

到而家超好朋友呢幾個字仲講得出口

引用:
原帖由 薄荷朱古力~ 於 2022-8-23 06:58 發表
仲要係超好朋友
唉!係呀。但而家冇啦

引用:
原帖由 不知所位 於 2022-8-23 08:49 發表
識咗廿年,
你都唔細喎
唔好咁啦!係係我太易信人啫

spring worm

我都唔知而家點好,我唔想再係出面借錢啦!

引用:
原帖由 楚曉 於 2022-8-23 09:59 發表
人格不好. 識幾多年都係壞朋友.
認同都係我蠢

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2022-8-23 10:09 發表
到而家超好朋友呢幾個字仲講得出口
而家做唔到朋友,絕咗交啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]