• 瀏覽: 9,760
  • 回覆: 76
引用:
原帖由 CHOK0 於 2022-8-24 10:54 發表

佢依家同你冇聯絡唔聽你電話?
有呀,但電話去咗留言信箱,應該block 咗我唔知呀。

引用:
原帖由 RoyYip701 於 2022-8-24 11:03 發表
以前可能仲系你個超好朋友,當遇上利益相關時,友誼就會變質,無論識幾耐都冇關係。
唉!我都明啦!🥹🥹

引用:
原帖由 dooropener 於 2022-8-24 12:37 發表
20年朋友,如果借錢理由充分,無欺騙成份,幫得就幫。但喺長貧難顧,樓主都有底線
我都係諗住幫再就幫,但點知佢會唔還,仲要唔理我。唔還錢。

同我之前借貨紀錄唔好,加上我自己冇做嘢好耐,財務公司都必會借俾我,屋企人唔幫我架啦!啲錢係我之前儲落,但借完俾佢之後,屋企突然有事,叫佢還錢。佢就唔理我了!

引用:
原帖由 麻煩認真的棉花 於 2022-8-25 16:18 發表

有呀,但電話去咗留言信箱,應該block 咗我唔知呀。
上佢屋企搵佢

引用:
原帖由 麻煩認真的棉花 於 2022-8-22 19:36 發表
俾個超好朋友呃住咗錢,之前已經幫個佢一次,全部人都都叫我唔好信佢。但今朝我都係衰心軟,幫咗佢。佢講到下個月點都會還,我前後加埋借咗30000俾佢,我阿媽覺我講大話,你都冇咩錢,仲咩借一次都仲唔夠,佢都未還。你仲借俾佢。唉!識咗20年,我真係冇諗過會咁。催佢就成日搵籍口,但我真係等錢用。我自己有事,都等錢應急。屋企人就覺得我講大話我肯定係出面借錢啦。我之前都衰過,絕對唔會再係出面借錢。我估我冇可能做 ...
借咗出去預咗唔還,借同唔借都係無朋友做

唔會還

又唔可以話人呃你既,你都知佢環境,攞綜援,有小朋友,屋企又有事,手頭梗係好緊,
想還俾你都有心無力啦,你迫佢還錢只會避開你,既然係20年超好朋友就當幫佢一把,
你自己等錢用就再諗其他辦法。

止蝕

引用:
原帖由 麻煩認真的棉花 於 2022-8-22 19:36 發表
俾個超好朋友呃住咗錢,之前已經幫個佢一次,全部人都都叫我唔好信佢。但今朝我都係衰心軟,幫咗佢。佢講到下個月點都會還,我前後加埋借咗30000俾佢,我阿媽覺我講大話,你都冇咩錢,仲咩借一次都仲唔夠,佢都未還。你仲借俾佢。唉!識咗20年,我真係冇諗過會咁。催佢就成日搵籍口,但我真係等錢用。我自己有事,都等錢應急。屋企人就覺得我講大話我肯定係出面借錢啦。我之前都衰過,絕對唔會再係出面借錢。我估我冇可能做 ...
三萬好少啫唔好再借比佢啦

引用:
呢地唔係朋友來既,佢有心呃你,一借再借,你都借俾佢,好心你學叻啲,呢個世界上最好呃人係太心軟,佢會再向你再借過,你唔好再信佢啦,佢下一世會還返錢俾你.佢會好慘架,我相信因果

好多人唔熟唔食

引用:
你超好朋友肯定係異牲

引用:
原帖由 麻煩認真的棉花 於 2022-8-23 11:12 發表

而家做唔到朋友,絕咗交啦
收佢數

樓主,你下次鬧佢,你無錢邊個借比你呀。你個朋友係賤精

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]