• 瀏覽: 16,828
  • 回覆: 97
最近同朋友個Ex傾開計,佢仲約左我幾次出嚟食飯,發覺佢份人其實真係幾好,大家嘅共同點都好多,都幾岩傾。

早幾日,佢同我表白,但我覺得可能唔係了解太耐,未到要一齊嘅程度。而且佢仲要係我朋友個Ex,我知道我朋友仲未放低個男仔,如果我同佢個Ex一齊嘅話好似會傷害到佢咁,所以我同個男仔講都係做住朋友先啦,但個男仔仲係咁追我,同埋唔知道我個朋友係唔係知道左呢件事,最近佢又無啦啦揾得我好密咁傾計。大家如果朋友個Ex追你,會唔會應承?

引用:
原帖由 女神唔識屙屎 於 2022-8-19 12:39 發表
最近同朋友個Ex傾開計,佢仲約左我幾次出嚟食飯,發覺佢份人其實真係幾好,大家嘅共同點都好多,都幾岩傾。

早幾日,佢同我表白,但我覺得可能唔係了解太耐,未到要一齊嘅程度。而且佢仲要係我朋友個Ex,我知道我朋友仲未放低個男仔,如果我同佢個Ex一齊嘅話好似會傷害到佢咁,所以我同個男仔講都係做住朋友先啦,但個男仔仲係咁追我,同埋唔知道我個朋友係唔係知道左呢件事,最近佢又無啦啦揾得我好密咁傾計。大家如 ...
你朋友同Ex係咩事分手先?

引用:
原帖由 7月後的花花 於 2022-8-19 18:18 發表

你朋友同Ex係咩事分手先?
同問。
之但係,全個世界咁多男仔,點解要同好朋友個ex一齊?我覺得既然你好朋友未放低,更加唔應該同呢個男仔一齊,做朋友都唔好!

引用:
原帖由 女神唔識屙屎 於 2022-8-19 12:39 發表

早幾日,佢同我表白,但我覺得可能唔係了解太耐,未到要一齊嘅程度。而且佢仲要係我朋友個Ex,我知道我朋友仲未放低個男仔,如果我同佢個Ex一齊嘅話好似會傷害到佢咁,所以我同個男仔講都係做住朋友先啦,但個男仔仲係咁追我,同埋唔知道我個朋友係唔係知道左呢件事,最近佢又無啦啦揾得我好密咁傾計。大家如 ...
唔應承

引用:
原帖由 ROEL2009 於 2022-8-19 19:17 發表

同問。
之但係,全個世界咁多男仔,點解要同好朋友個ex一齊?我覺得既然你好朋友未放低,更加唔應該同呢個男仔一齊,做朋友都唔好!
無論佢分手前或分手後先追佢,好容易誤會為第三者。

絕對唔會, 係朋友嘅就係朋友嘅, 唔會屬於我嘅, 就算已經成過去都唔會, 可能我喜歡純愛多啲, 我唔鍾意我嘅愛情裏面牽涉咁多問題

朋友唔要,肯定有問題啦。先問下朋友咁解要飛佢,然後再考慮

我都有你呢啲相同嘅情況

我朋友去咗外國之後就同佢個Ex講分手
個Ex呢年幾都有約我出去食嘢
當然我唔係次次都出去
我想保持下距離

即使我同佢出去食飯
都會keep住一種我同佢唔會有可能嘅心態/只係普通朋友食飯

啱feel就唔好錯過

試試無妨。

劇情發展到呢度 只有二楝一   一係要朋友  一係要男朋友

咁樣真係開帖先知