• 瀏覽: 4,224
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1

今次另一間醫院醫生開4個月
上年食過3個月,期間無異常出血,點知一唔食即刻連續流一個月經而且每日食普通止血藥食一個禮拜都無減少
卵巢囊腫2020年照超聲波照到

引用:
原帖由 中提琴或鋼琴好 於 2022-8-18 20:37 發表

上年食過3個月,期間無異常出血,點知一唔食即刻連續流一個月經而且每日食普通止血藥食一個禮拜都無減少
食避孕藥會唔會影響經期?

引用:
原帖由 波濤橙色獅子 於 2022-8-18 20:50 發表

食避孕藥會唔會影響經期?
食個廿幾日唔會有經,停食幾日就會即有

子宮肌瘤可大可小,
超級無敵m痛,m量多到貧血,

早啲睇婦科確定問題,

如果唔係影響你日後生育,通常同嚟m有關.

引用:
原帖由 田野大同 於 2022-8-18 22:38 發表
快啲睇婦科醫生,可能係子宮瘤。生命比一切重要
我係卵巢

引用:
原帖由 Hugo238 於 2022-8-19 03:03 發表
子宮肌瘤可大可小,
超級無敵m痛,m量多到貧血,

早啲睇婦科確定問題,

如果唔係影響你日後生育,通常同嚟m有關.
我係卵巢

引用:
原帖由 中提琴或鋼琴好 於 2022-8-19 07:21 發表

我係卵巢
因為我身邊有兩個朋友都係肌瘤,
兩個都影響咗生育,要用藥停經先唔會惡化落去,
一個上子宮環,一個帶咗跌返落嚟,要長期用藥!

你情況醫生建議你長期食用呢啲藥?
你係咪都係一樣停咗經之後就唔會有惡化?
上子宮環唔係好啲咩,

引用:
原帖由 Hugo238 於 2022-8-19 10:34 發表

上子宮環唔係好啲咩,
我從未X行為

引用:
原帖由 中提琴或鋼琴好 於 2022-8-19 10:35 發表

我從未X行為
我冇問過你呢個問題喎,

我問你嗰個問題,月經會唔會影響你嘅病情,
所以醫生畀藥你停經舒緩病情,

我就係同你講,如果你長期用呢啲咁嘅藥,上子宮環停經比較好!

我根本冇問過你性行為嘅問題。

引用:
原帖由 Hugo238 於 2022-8-19 10:45 發表

我冇問過你呢個問題喎,

我問你嗰個問題,月經會唔會影響你嘅病情,
所以醫生畀藥你停經舒緩病情,

我就係同你講,如果你長期用呢啲咁嘅藥,上子宮環停經比較好!

我根本冇問過你性行為嘅問題。
嗯嗯。
屯門個邊專科話下次仲有出血就自己簽名做手術
將軍澳個邊話未x行為無辦法檢查

引用:
原帖由 中提琴或鋼琴好 於 2022-8-19 10:59 發表

嗯嗯。
屯門個邊專科話下次仲有出血就自己簽名做手術
將軍澳個邊話未x行為無辦法檢查
有冇性行為會影響檢查?
咁咪真係難以理解!

我諗最多都係割一邊卵巢?
看見你以前嘅帖你都幾多病痛,
保重身體。

引用:
原帖由 中提琴或鋼琴好 於 2022-8-18 20:37 發表

長期食避孕藥止血唔係咁好掛?

引用:
原帖由 Hugo238 於 2022-8-19 10:34 發表

上子宮環唔係好啲咩,
原來咁多嘢㗎

我有肌瘤,但係食避孕藥攪到經期亂晒,一個月來3星期月經,停咗食藥先正常返

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]