• 瀏覽: 61,754
  • 回覆: 52
消費券一出,女朋友又傻左咁亂買野,買之前完全唔考慮其他野,淨係掛住洗錢。
話說上個星期有人送貨上嚟,件貨勁大件,但我就冇買過野,問一問女朋友先知,原來係佢買嘅野,佢自己買完都唔記得左有人會嚟送貨,所以冇同我講。原來佢買左部單車機,話想減肥,但出街做運動又怕曬怕熱,又唔想去gym room,所以就決定用消費券買左部單車機,但係佢完全都冇諗過咁大部機,屋企都唔係好多位可以畀佢放到。仲要部機要自己組裝,佢又唔識裝,最後搞著我幫佢裝。但其實佢買番嚟做運動減肥都係好事嚟。但佢三分鐘熱度,踩左幾日之後,我就冇見過佢踩過部單車機啦

淨係話想減肥但又怕出街熱又話曬 在家涼住冷氣咁做運動呢樣已經難頂

引用:
原帖由 小豆油 於 2022-8-18 17:49 發表
消費券一出,女朋友又傻左咁亂買野,買之前完全唔考慮其他野,淨係掛住洗錢。
話說上個星期有人送貨上嚟,件貨勁大件,但我就冇買過野,問一問女朋友先知,原來係佢買嘅野,佢自己買完都唔記得左有人會嚟送貨,所以冇同我講。原來佢買左部單車機,話想減肥,但出街做運動又怕曬怕熱,又唔想去gym room,所以就決定用消費券買左部單車機,但係佢完全都冇諗過咁大部機,屋企都唔係好多位可以畀佢放到。仲要部機要自己組裝 ...
網上賣左佢

如果想減肥又唔肯出去,笑死人

引用:
原帖由 小豆油 於 2022-8-18 17:49 發表
話說上個星期有人送貨上嚟,件貨勁大件,但我就冇買過野,問一問女朋友先知,原來係佢買嘅野,佢自己買完都唔記得左有人會嚟送貨,所以冇同我講。原來佢買左部單車機,話想減肥,但出街做運動又怕曬怕熱,又唔想去gym room,所以就決定用消費券買左部單車機,但係佢完全都冇諗過咁大部機,屋企都唔係好多位可以畀佢放到。仲要部機要自己組裝 ...
咁要轉基了

引用:
原帖由 男人小笨象 於 2022-8-18 19:22 發表

網上賣左佢
同意

平時唔運動嘅人買運動器材就係咁,
其實我都一樣,

如果屋企冇地方擺為有網上面轉賣他人!

引用:
原帖由 tommwins 於 2022-8-18 18:00 發表
淨係話想減肥但又怕出街熱又話曬 在家涼住冷氣咁做運動呢樣已經難頂
有D公主病

引用:
原帖由 男人小笨象 於 2022-8-18 19:22 發表

網上賣左佢
賣女朋友?定單車機

引用:
原帖由 Hugo238 於 2022-8-19 01:48 發表
平時唔運動嘅人買運動器材就係咁,
其實我都一樣,

如果屋企冇地方擺為有網上面轉賣他人!
但係係女朋友用自己錢買,我點可以咁做

引用:
原帖由 小豆油 於 2022-8-19 11:44 發表

賣女朋友?定單車機
賣一樣收入小D

如果佢有日話想彈琴,
買部鋼琴返來仲大鑊🤷‍♂️

衝動消費

引用:
原帖由 小豆油 於 2022-8-19 11:45 發表

但係係女朋友用自己錢買,我點可以咁做
冇計㗎,如果你事先知道就可以話同佢傾下,