• 瀏覽: 7,443
  • 回覆: 17
化妝新手求解
其實啲大牌子同平價有咩分別?效果係咪真係有好大分別?

引用:
原帖由 lilian789 於 2022-8-18 16:47 發表
化妝新手求解
https://www.youtube.com/watch?v=RcN7V5ycLmU

https://youtu.be/R9alH9nYCPE

引用:
原帖由 lilian789 於 2022-8-18 16:47 發表
化妝新手求解
化妝品係咪愈貴愈好?唔係越貴越好。但一分價錢一分貨,唔好買太cheap嘅,會傷皮膚,令皮膚越來越差。
其實啲大牌子同平價有咩分別?效果係咪真係有好大分別?有d唔太大分別,formula一樣。當然唔好買好平嘅,要買有牌子。

要睇咩product 護膚品/粉底個啲真係差好多 唇膏尾筆個啲買平都冇所謂

引用:
原帖由 晚間黃色美媚 於 2022-8-22 11:51 發表
要睇咩product 護膚品/粉底個啲真係差好多 唇膏尾筆個啲買平都冇所謂
想買遮瑕 有冇話邊隻好? 係咪都唔洗買太貴?

引用:
化妝新手求解
我覺得大牌子成份點都會安全啲,但都唔可以齋用價錢判斷佢好唔好用,都要了解返自己係咩膚質,再用返岩自己膚質既化妝品!可以上Carousell/淘寶買試用,睇下岩唔岩用先再買正裝,同埋多啲睇人share比較下,不過化妝呢條路點都會係洗啲冤枉錢架啦😂😂😂

引用:
原帖由 lilian789 於 2022-8-22 14:37 發表

想買遮瑕 有冇話邊隻好? 係咪都唔洗買太貴?
遮瑕唔好買太平 太便宜的好快氧化or現乾紋 遮痘痘還好 黑眼圈可以試下用kesalan個隻雙色遮瑕 潤啲比較貼妝 新手都好易用 都係二百幾蚊

也唔系吧 搵到適合自己嘅最重要

都唔係貴就一定好

lz 冇化過妝??梗係唔會係啦

no

唔一定愈貴愈好 有好多其實都好用

主題標籤 #化妝
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]