• 瀏覽: 3,407
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
e+日日帶住口罩好少成日望到自己個樣,尋日認真啲照鏡先發覺突然好似老咗好多…
塊面好乾黃又向下垂 個下巴線又好鬆弛 望落真係好唔精神好老
各位sis平時點Keep?
可以做啲咩望落可以後生啲精神啲?

利申:依家先30頭…遲啲點攪

你形容到好似4、50歲, 如果30已經咁就好驚
可以自己幫自己面部按摩, 令到皮膚frame啲, 黃乾我諗都不外乎搽美白搽防曬…

引用:
原帖由 朱古力布甸 於 2022-8-18 01:04 發表
e+日日帶住口罩好少成日望到自己個樣,尋日認真啲照鏡先發覺突然好似老咗好多…

睇電視的教面相的OO峰,個樣比以前精神咗和後生咗,唔知OO峰佢用了甚麼產品或者療程?

先30幾歲就乾+鬆+下垂,起碼老10年!
平時真係要勤力做下facial保養

我諗最基本做好保濕,先解決乾黃問題…
應該可以改善好多
鬆+下垂就建議去做下facial做儀器,始終呢啲要做treatment先幫到手

只要勤力做下機,
同埋加返骨膠原
皮膚緊緻啲望落後生啲

30歲頭咁快就下垂

做下機刺激下膠原增生
等塊面firm少少 點都會望落後生少少

引用:
原帖由 劍聖龍兒 於 2022-8-22 00:48 發表
做下機刺激下膠原增生
等塊面firm少少 點都會望落後生少少
做機我都想知,但怕太貴又冇效

多做運動多飲水

引用:
原帖由 dinglingw 於 2022-8-20 00:42 發表
我諗最基本做好保濕,先解決乾黃問題…
應該可以改善好多
鬆+下垂就建議去做下facial做儀器,始終呢啲要做treatment先幫到手
e+望落真係覺得似40幾…
我每日已經用好貴ge cream按面, 不過可能好似你咁講鬆弛下垂要做儀器先KO到
但係我好怕痛,所以先一直唔敢去做機…

引用:
原帖由 朱古力布甸 於 2022-8-22 17:06 發表

e+望落真係覺得似40幾…
我每日已經用好貴ge cream按面, 不過可能好似你咁講鬆弛下垂要做儀器先KO到
但係我好怕痛,所以先一直唔敢去做機…
做機冇你地想像中咁痛
想舒服得黎又冇咁貴,其實collagen xp BTL部機我覺得都幾有效

引用:
原帖由 朱古力布甸 於 2022-8-18 01:04 發表

呢兩年少咗去街,多咗時間運動、自己煮食,健康咗
除咗口罩,人哋話我比以前精神咗
其實都係嗰幾樣:飲食、運動、睡眠
均衡飲食,足夠蛋白質
多吃蔬菜水果吸收微量元素、植化素、抗氧化,少食加工食品
每日運動(或多動)
早睡

引用:
原帖由 Kokgkhg 於 2022-8-23 08:14 發表

做機冇你地想像中咁痛
想舒服得黎又冇咁貴,其實collagen xp BTL部機我覺得都幾有效
其實如果想望落後生d緊緻最重要 做膠原真係好有用
我之前試過 VITAE 的 Facegym  
都唔痛 又好relax的
深入d做到肌肉層

我幾中意V記facegym
都幾全面 由底層做到皮膚
除左做到緊致瘦面 亦都可以做到嫩膚收毛孔
我JOIN 左大半年 效果都幾好
眼尾面珠呢D 位向上提升返已經差好遠 後生精神好多

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]