• 瀏覽: 5,314
  • 回覆: 12
坦白講由細到大都唔覺得阿媽煮飯係好食但未去到難食
女朋友每個星期都會上黎食飯
琴日接女朋友上黎食飯個陣佢同我講佢準備左份禮物送比阿媽

返到上樓女朋友拎份禮物出黎 原來係一本食譜
我都唔知女朋友係咪有心串我阿媽煮飯唔好食 不過事後我問返女朋友佢話冇咁既意思 原意係想阿媽可以識下煮其他餸
阿媽當時見到送本食譜比佢已經黑黑地面咁話:乜咁客氣呀
女朋友好興奮咁講:我阿媽跟呢本食譜煮飯之後好食左勁多!上次天材上黎食飯都食左3碗飯
平時我係屋企食飯只係食半碗 阿媽一聽到我去人地屋企食3碗飯個樣仲黑過包青天

食完飯送完女朋友去搭車之後返到屋企阿媽咦咦um um咁話:覺得我煮飯唔好食咪自己煮囉 又要嫌三嫌四
唉 雖然我覺得阿媽煮飯好一般 但我從來冇開口講過覺得難食唔想食
其實買完食譜都唔一定識煮先最大問題 初嘗試難食個陣都唔知點搞

下次阿媽煮飯食番4碗飯

咩食譜咁勁

有得開帖喎 抵晒啦

你下次送本「春宮圖七十二式」畀女友,
叫佢學下,禮尚往來

引用:
原帖由 天材話我知 於 2022-8-17 12:01 發表

我都唔知女朋友係咪有心串我阿媽煮飯唔好食 不過事後我問返女朋友佢話冇咁既意思 原意係想阿媽可以識下煮其他餸
女朋友好興奮咁講:我阿媽跟呢本食譜煮飯之後好 ...
小心喎,佢一定凖備埋禮物送比你老豆⋯⋯龍X豹一本

引用:
原帖由 天材話我知 於 2022-8-17 12:01 發表

下次你女朋友將會送劍譜俾你:

1. 辟邪劍譜
2. 葵花寶典

你會練邊本?

引用:

點解你去到女朋友屋企會咁好胃口,食三碗飯咁多?

你冇比返錢

引用:
原帖由 天涯地角 於 2022-8-18 07:45 發表

點解你去到女朋友屋企會咁好胃口,食三碗飯咁多?
佢阿媽煮飯好好食呀嘛,一時忍唔住就食左3碗飯

引用:
原帖由 牧夫座 於 2022-8-18 08:21 發表
你冇比返錢
佢話自己送架喎,都要我比返錢?

未結婚已有婆媳糾紛,有排受

提示: 違規內容已被屏蔽
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]