• 瀏覽: 1,998
  • 回覆: 12
雖然不嬲都知飲多啲水對健康好啲,但真係最近先的起心肝,買咗個大水壺提自己飲多啲水,
發覺皮膚真係好咗,成個人都精神咗!

飲多啲水,便便都暢通啲呀XD

引用:
原帖由 kaying8811 於 2022-8-17 11:59 發表
你一日飲幾多公升
而家一日最少飲1500ml,有時飲到2000ml

減肥時多飲水已經知道呢樣嘢, 我飲到3L

我由細到大都唔鍾意飲水...覺得清水有陣怪味,所以成日係街買嘢飲,
頂多係沖茶飲,叫做唔飲甜嘢都好啲,但好似始終飲清水最健康...

引用:
原帖由 pongpongtong 於 2022-8-22 02:45 發表
我由細到大都唔鍾意飲水...覺得清水有陣怪味,所以成日係街買嘢飲,
頂多係沖茶飲,叫做唔飲甜嘢都好啲,但好似始終飲清水最健康...
有冇試過過濾咗啲水先飲?我以前都好怕清水陣味,但裝咗濾水器之後啲味真係唔同咗,
好清新,我都飲返好多水

飲水身體好

引用:
原帖由 kaying8811 於 2022-8-22 09:22 發表

都勁 好好呀 我都要迫下自己飲水
由細到大都吾中意飲
真係要用啲方法迫下自己飲多啲水~
之前聽醫生講 唔好等到口渴先飲水

引用:
原帖由 latte_Coffee 於 2022-8-22 11:43 發表

有冇試過過濾咗啲水先飲?我以前都好怕清水陣味,但裝咗濾水器之後啲味真係唔同咗,
好清新,我都飲返好多水
你用邊隻濾水器?過濾咗真係會好飲啲?

引用:
原帖由 pongpongtong 於 2022-8-22 12:00 發表

你用邊隻濾水器?過濾咗真係會好飲啲?
我用brixx個隻~
係呀,過濾咗啲雜質、金屬同埋細菌,唔知係咪心理作用啲水真係好飲咗~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]