• 瀏覽: 15,167
  • 回覆: 47
  • 追帖: 1
術數一直係我熱愛的興趣.

本身係八字高手, 亦對其他玄學有濃厚興趣, 工餘就去報術數班. 平日上課筆記一直很整齊, 這是讀書時嘅習慣, 自己喜歡坐第一行, 因為可以錄音又可聽得清楚一些.

術數一般是年長人的誤樂, 所以同學大部份也是退休人仕, 大家年紀差異大, 而我返術數班只為學習玄學, 上課時會舉手問問題, 及多口跟術數老師閒聊, 故並不打算跟同學埋堆, 下課便一人離開.

其實上第一課已發現一女同學很奇怪, 一早在班房外排隊, 而且亦坐在第一行, 正正係對着老師. 之後每一堂也坐在同一坐位.

同學們來自不同背景, 除非是一齊報班的朋友, 否則大家也不會聊天. 時光飛逝, 初班不知不覺到了最後一課, 離開時, 這女同學竟然問我會否繼續上進階班, 之後大家便聊天起來...

兩個月後, 進階班開始了, 大家又見面, 不過女同學身旁多了兩個男同學, 傾得十分投契, 話題均是圍繞着玄學, 我記得這兩個男同學均是初班同學.

之後三人就常常一齊返學及放學...

我就依然繼續上課, 不過只是望着三人背影, 雙腳總是懂走前兩步跟他們聊天...

從此每次上課, 心裡總是若有所失...

引用:
原帖由 QingKing 於 2022-8-16 02:14 發表

本身係八字高手, 亦對其他玄學有濃厚興趣, 工餘就去報術數班. 平日上課筆記一直很整齊, 這是讀書時嘅習慣, 自己喜歡坐第一行, 因為可以錄音又可聽得清楚一些.

術數一般是年長人的誤樂, 所以同學大部份也是退休人仕, 大家年紀差異大, 而我返術數班只為學習玄學, 上課時會舉手問問題, 及多口跟術數老師閒聊, 故並不打算跟同學埋堆, 下課便一人離開.

其實上第一課已 ...
面皮薄
年青無內涵
只有成為追憶

八字高手竟然算唔到有無緣份? 又幾奇

引用:
原帖由 QingKing 於 2022-8-16 02:14 發表

其實上第一課已 ...
憤怒自同條女抗議

想扑人地所以心中不安

你識元學gama ,

你自己算唔到ga 咩?

如果元學冇用, 不如上溝女班啦!

引用:
原帖由 pojun07 於 2022-8-16 05:03 發表
八字高手竟然算唔到有無緣份? 又幾奇
就係算到大家有緣份, 不過就係月運不就, 由於帶着口罩, 心中便產生了猶疑...

引用:
原帖由 QingKing 於 2022-8-16 09:33 發表

就係算到大家有緣份, 不過就係月運不就, 由於帶着口罩, 心中便產生了猶疑...
咁下次吾會話佢著左衫睇吾清楚佢月運呀?叫佢剝光豬睇咯!清楚好多!

引用:
原帖由 QingKing 於 2022-8-16 09:33 發表

人地更有緣份

四人行
玩雀啱啱好

吃不到有酸感

引用:

其實上第一課已 ...
除左口罩之後,你可能覺得自己唔主動係好事

去邊度上堂?等我又遇返個先😁😁

引用:

自認高手,咁你應該再學習。
當然,高手都會錯,但夾下八字應該知道機會大唔大。

引用:

其實上第一課已 ...
埋去除佢個罩
除邊個罩 就睇你

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]