• 瀏覽: 2,723
  • 回覆: 8
試過好多運動(跑步過 8 年),都係做唔到好熱愛,又唔鐘意計住計住,一星期 xx 日。

想試下跳舞。之前都有跟人玩過, 但係每日一嚿水實在貴。 諗住跟下youtube 聽下音樂咁輕輕鬆鬆做一個鐘。

有冇 兄弟姊妹 分享下佢嘅經歷?

之前試過睇片做運動,始終一個人做覺得好悶,唔enjoy, 半個鐘的片都覺得耐

引用:
原帖由 井底中心的神童 於 2022-8-15 20:27 發表
試過好多運動(跑步過 8 年),都係做唔到好熱愛,又唔鐘意計住計住,一星期 xx 日。

想試下跳舞。之前都有跟人玩過, 但係每日一嚿水實在貴。 諗住跟下youtube 聽下音樂咁輕輕鬆鬆做一個鐘。

想減肥試下跑步機快步或爬坡易d堅持 而且容易達到減脂心率 

引用:
原帖由 井底中心的神童 於 2022-8-15 20:27 發表

我都係,跑咗多年都唔熱愛
可能因為我唔可以跑得快,無滿足感
但都習慣咗,每日都慢跑半個鐘,但要追著劇,無咁悶

跳舞我都係睇YouTube ,前排成日跳 Hip Hop,但呢排無跳了
被kickboxing 吸引咗,變化無咁多,對無舞蹈底子嘅我來講,無咁難
加上強度大啲,上半身運動多返啲

引用:
原帖由 薄荷朱古力~ 於 2022-8-16 14:32 發表
之前試過睇片做運動,始終一個人做覺得好悶,唔enjoy, 半個鐘的片都覺得耐
可能你未搵到啱自己真係有興趣的
youtube 片太多,搵得啱其實都要花點時間
我覺得,可以的話,揀有點難度,但唔太難嘅,會無咁悶
另外,我自己就覺得音樂係一個重要因素
我喜歡做les mills嘅各種運動,因為佢哋會選相應嘅音樂節奏去配合返各種動作和速度
所以我會做得好enjoy同投入,一個人做都唔會覺悶

引用:
原帖由 stonelady 於 2022-8-18 10:46 發表

可能你未搵到啱自己真係有興趣的
youtube 片太多,搵得啱其實都要花點時間
我覺得,可以的話,揀有點難度,但唔太難嘅,會無咁悶
另外,我自己就覺得音樂係一個重要因素
我喜歡做les mills嘅各種運動,因為佢哋會選相應嘅音樂節奏去配合返各種動作和速度
所以我會做得好enjoy同投入,一個人做都唔會覺悶
應該係話我本身都唔想做運動,都係逼自己去做下,好似當交功課,又點會enjoy到,所以已收皮好耐。

我跳Funky瘦身好有效,已經超過6年了,我唔鐘意自己一個人去做運動,跑步,屋企YouTube 樣樣都試過,堅持唔到😔之後去咗跳Funky💃💃 好多人一齊,好有動力,好開心,又可以極速瘦身💪🏻💪🏻有冇興趣一齊去試吓?

引用:
原帖由 薄荷朱古力~ 於 2022-8-16 14:32 發表
得自己一人冇動力,同埋係屋企,慣性要懶,乜都唔想做,我都係咁,做唔到一陣就坐咗喺度玩手機😅

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]