• 瀏覽: 110,079
  • 回覆: 31
收到消費券之後就好想去行街買衫,買衫就少不了要去試衫。但其實真係好怕夏天,大熱天,唔知係唔係啲人出汗就勁,試下件衫都可以搞到件衫勁臭,聞到件衫真係好臭呀,試上身都覺得好污糟嘅感覺,有冇人都係咁覺得?
但睇在消費券嘅份上,都買左幾件衫同褲,番到屋企一定要洗下先!消費券用嚟買衫真係好,咁就用左差唔多一半啦

買之前要聞一聞

冇計啦,鬼叫夏天咩 XD
依加有消費券用,個個都一窩蜯去買嘢

終於買埋好多唔等使嘅嘢!

引用:
原帖由 ladymimi 於 2022-8-15 12:17 發表
收到消費券之後就好想去行街買衫,買衫就少不了要去試衫。但其實真係好怕夏天,大熱天,唔知係唔係啲人出汗就勁,試下件衫都可以搞到件衫勁臭,聞到件衫真係好臭呀,試上身都覺得好污糟嘅感覺,有冇人都係咁覺得?
但睇在消費券嘅份上,都買左幾件衫同褲,番到屋企一定要洗下先!消費券用嚟買衫真係好,咁就用左差唔多一半啦
"番到屋企一定要洗下先" ... 樓主寫到好似以前買新衫吾洗就著 ... ...

我 麻甩佬 都吾會咁 ... ... 試一試就話 ... 真係著一段時間 ... ... 吾洗點著 ... 鞋就無計 ... 洗完變型 ... ... 但都會噴消毒

睇啱,目測啱著就買,唔會試,亦都唔會再去換

引用:
原帖由 第一城大姑奶 於 2022-8-15 13:02 發表
買之前要聞一聞
會臭死

引用:
原帖由 marykiki 於 2022-8-16 17:15 發表
睇啱,目測啱著就買,唔會試,亦都唔會再去換
目測咁準!我唔得

引用:
原帖由 lalachuuu 於 2022-8-15 16:25 發表
冇計啦,鬼叫夏天咩 XD
依加有消費券用,個個都一窩蜯去買嘢
真係!仲要好多人!

引用:
原帖由 鐘錶友 於 2022-8-16 17:06 發表

"番到屋企一定要洗下先" ... 樓主寫到好似以前買新衫吾洗就著 ... ...

我 麻甩佬 都吾會咁 ... ... 試一試就話 ... 真係著一段時間 ... ... 吾洗點著 ... 鞋就無計 ... 洗完變型 ... ... 但都會噴消毒
我平時真係唔會洗,通常唔放入衣櫃住,著一次出街先會洗

引用:
原帖由 ladymimi 於 2022-8-16 17:21 發表

我平時真係唔會洗,通常唔放入衣櫃住,著一次出街先會洗
咁你都算好彩 ... 體質亦算好 ...

因為新衫好多時就算吾係污 ... 都可能會脫色 ... 甚至有D致敏源

買之前要聞一聞

買之前要聞一聞

啲汗積痴到件三有啲難洗

個個都試衫,有味唔出奇,買就要件新衫

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]