• 瀏覽: 25,545
  • 回覆: 113
  • 追帖: 9
+2
今年岩岩踏入四十,最近發現頭髮愈黎愈稀薄…. 我平時髮型係留瀏海,宜家揭起瀏海髮際線高左好多,同埋最嚴重個樣問題……. 瀏海愈黎愈薄,夏天出少少汗就會一條條barcode,好明顯望到頭皮,超核突……

屋企人都無脫髮問題,爸爸七十幾歲一頭白髮但好多頭髮,唔知點解我甩頭髮甩得咁誇張…. 而家暫時都係靠gel將頭頂d頭髮梳落黎,但夏天出一出汗變到barcode頭,成個人無晒信心……

有無師兄都有呢個男人之苦,而家對住女人真係抬唔起頭

平時工作壓力大吾大?有冇洗乾淨頭皮?

吾關遺傳事,可能系壓力禿/分泌失調

引用:
原帖由 chachatsoi 於 2022-8-12 11:37 發表
今年岩岩踏入四十,最近發現頭髮愈黎愈稀薄…. 我平時髮型係留瀏海,宜家揭起瀏海髮際線高左好多,同埋最嚴重個樣問題……. 瀏海愈黎愈薄,夏天出少少汗就會一條條barcode,好明顯望到頭皮,超核突……

屋企人都無脫髮問題,爸爸七十幾歲一頭白髮但好多頭髮,唔知點解我甩頭髮甩得咁誇張…. 而家暫時都係靠gel將頭頂d頭髮梳落黎,但夏天出一出汗變到barcode頭,成個人無 ...
盡量洗多啲頭, 男性荷爾蒙喺晒啲頭皮度

引用:
原帖由 chachatsoi 於 2022-8-12 11:37 發表

屋企人都無脫髮問題,爸爸七十幾歲一頭白髮但好多頭髮,唔知點解我甩頭髮甩得咁誇張…. 而家暫時都係靠gel將頭頂d頭髮梳落黎,但夏天出一出汗變到barcode頭,成個人無 ...
用蒜頭塗抹頭髮啦

引用:

你話頭髮瀏海我仲以為你係女

即係代表男性賀爾蒙多,性能力強,好事嚟嘅。

引用:

十個光頭十個遺傳嘅、會唔會唔係親生仔

試下轉防脫髮洗頭水,食防脫髮supplement
仲有護髮素唔好落頭皮,淨係落髮尖
我之前都有甩頭髮,一日甩幾十條,轉左洗頭水後甩少好多,最多甩十零條

引用:
原帖由 marco.jai 於 2022-8-12 12:04 發表

盡量洗多啲頭, 男性荷爾蒙喺晒啲頭皮度
洗多d先更易甩頭髮呀,洗頭水洗得多都會傷頭皮

引用:
原帖由 得閒看看 於 2022-8-12 13:26 發表
即係代表男性賀爾蒙多,性能力強,好事嚟嘅。
咁大家會揀光頭性能力強,定係有頭髮虧佬

引用:
原帖由 kwma 於 2022-8-12 14:21 發表

十個光頭十個遺傳嘅、會唔會唔係親生仔
工作壓力,飲食,生活作息,洗頭習慣,都會影響

戴假髮或者戴帽可唔可以解決

一定要食藥和用生髮水 + 用d冇矽成份嘅洗頭水  其他什麼乜乜素乜乜靈冇用的 唔好浪費金錢

引用:
原帖由 lobstersoup 於 2022-8-12 17:20 發表
一定要食藥和用生髮水 + 用d冇矽成份嘅洗頭水  其他什麼乜乜素乜乜靈冇用的 唔好浪費金錢
有乜生髮水是有效的?謝謝🙏🏽

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]