• 瀏覽: 27,306
  • 回覆: 74
有幾個好朋友由中學識到而家就算好忙每個月都會約出嚟食飯
有個朋友A佢廿幾歲人未拍過拖,終於經同事介紹識咗個男仔仲一齊咗
食飯嗰陣聽到朋友A話佢脫單我真係好感動,因為佢份人又孝順又慳家仲好好脾氣,而家佢終於有人照顧佢真心祝福佢
正當幾個朋友都覺得感動嘅時候,我隔籬坐咗另一個單身咗起碼4年嘅朋友B,聽到佢細細聲話:吓,佢都有拖拍…

我唔知其他人聽唔聽到,不過佢坐我隔籬我就聽得好清楚
作為朋友,知道自己朋友有人照顧有人鍚應該替佢高興㗎咩?呢啲時候仲要計較話邊個邊個都有,反而自己冇?
聽到個吓我覺得有啲心寒囉,平時朋友B同朋友A表面感情最好,成日見到佢哋兩個會約去街,但係朋友B竟然講埋啲咁嘅說話…

有陣酸味

引用:
原帖由 咬到牙崩 於 2022-8-11 12:35 發表
有陣酸味
個心係咁諗都唔好講出口呀嘛

有機會開帖就別計較咁多啦

呢啲朋友唔要都罷啦

引用:
原帖由 弊少 於 2022-8-11 16:05 發表
呢啲朋友唔要都罷啦
自己冇拖拍就希望自己朋友都冇拖拍

你會唔會點醒朋友?似乎你個朋友B口蜜腹劍

閨蜜是敵是友。。。。

引用:
原帖由 Alcloud 於 2022-8-11 12:29 發表
有個朋友A佢廿幾歲人未拍過拖,終於經同事介紹識咗個男仔仲一齊咗
食飯嗰陣聽到朋友A話佢脫單我真係好感動,因為佢份人又孝順又慳家仲好好脾氣,而家佢終於有人照顧佢真心祝福佢
正當幾個朋友都覺得感動嘅時候,我隔籬坐咗另一個單身咗起碼4年嘅朋友B,聽到佢細細聲話:吓,佢都有拖拍…

作為 ...
帶眼識人

引用:
原帖由 Alcloud 於 2022-8-11 12:29 發表

作為 ...
心直口快講實話

引用:

作為 ...
有啲人係咁隨口噏

引用:
原帖由 咬到牙崩 於 2022-8-11 12:35 發表
有陣酸味
可能唔係酸味,係心直口快講咗出嚟都唔知。

引用:
原帖由 Alcloud 於 2022-8-11 17:01 發表

自己冇拖拍就希望自己朋友都冇拖拍
咁就心地唔好

小心朋友B搶朋友A條仔.....

朋友咁又點,兄弟姊妹都會,我老婆個妹做盡晒所有妒忌野

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]