• 瀏覽: 5,924
  • 回覆: 14
話說我個朋友聽日生日,所以一早約左佢聽日夜晚食飯,所以我就同我阿爸講我聽晚夜番,唔番屋企食飯。佢聽到之後就勁緊張話,聽晚7月14,唔準夜番,仲要我推左我個朋友,唔好同佢食飯,仲叫我早啲番屋企,但係我一早同佢約好左,仲要人地生日,我有咩理由放佢飛機咁衰。而且餐廳果啲都book好晒,冇理由因為鬼節呢啲迷信野失約㗎,阿爸仲要脅我,聽日唔番屋企食飯就登報同我脫離父女關係... 都係食個飯夜少少番姐,使唔使咁呀...

你爸爸都係擔心你姐

補祝唔得咩?要正日慶祝?

引用:
原帖由 陽光宅女 於 2022-8-10 15:19 發表
話說我個朋友聽日生日,所以一早約左佢聽日夜晚食飯,所以我就同我阿爸講我聽晚夜番,唔番屋企食飯。佢聽到之後就勁緊張話,聽晚7月14,唔準夜番,仲要我推左我個朋友,唔好同佢食飯,仲叫我早啲番屋企,但係我一早同佢約好左,仲要人地生日,我有咩理由放佢飛機咁衰。而且餐廳果啲都book好晒,冇理由因為鬼節呢啲迷信野失約㗎,阿爸仲要脅我,聽日唔番屋企食飯就登報同我脫離父女關係... 都係食個飯夜少少番姐,使唔使 ...
聞過屁先知臭,
撞過鬼先知驚~

今時今日仲有咁嘅老豆

引用:
話說我個朋友聽日生日,所以一早約左佢聽日夜晚食飯,所以我就同我阿爸講我聽晚夜番,唔番屋企食飯。佢聽到之後就勁緊張話,聽晚7月14,唔準夜番,仲要我推左我個朋友,唔好同佢食飯,仲叫我早啲番屋企,但係我一早同佢約好左,仲要人地生日,我有咩理由放佢飛機咁衰。而且餐廳果啲都book好晒,冇理由因為鬼節呢啲迷信野失約㗎,阿爸仲要脅我,聽日唔番屋企食飯就登報同我脫離父女關係... 都係食個飯夜少少番姐,使唔使 ...
你照樣去?

引用:
原帖由 一路順路 於 2022-8-10 16:18 發表
你爸爸都係擔心你姐
聞說係咪話易撞鬼

引用:
原帖由 咕菇菇咕 於 2022-8-10 16:37 發表
補祝唔得咩?要正日慶祝?
可以提早,有啲人提早一個星期到咁啦。

引用:
原帖由 kshpse 於 2022-8-11 13:29 發表
今時今日仲有咁嘅老豆
我都以為冇原來仲有

引用:
原來父女關係, 係同鬼有關, 千古奇聞

引用:
華人在七月十四慶生係比較少, 要慶祝都會錯開日子

當日去夜街又未見得有咁誇張,  其實信是有的,  你估屋企無呀

我反而有興趣聽下樓主阿爸是什麼理據搞到咁慌張, 話唔定是另外一個故事......

咁樓主都決定左去,咪照去囉。
如果不去,就拉大隊去樓主屋企玩,旺下間屋都好。
至於要取消,其實無乜損失掛

又作文

引用:
我試過7月14果晚係醫院返通宵更
咁要去血庫拎血
咁架升降機呢….停左係度唔開門,仲要得一架係可以用既

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]