• 瀏覽: 10,732
  • 回覆: 75
  • 追帖: 1
我間公司返工要除鞋,之前勁熱,同今朝早返工勁大雨,好多同事都唔着波鞋同皮鞋返工,但係對面嗰位同事因為外勤要着波鞋經常外出,大熱天時返到公司都仲着住對厚襪唔剝唔怕有香港腳咩。

引用:
原帖由 dorra 於 2022-8-9 23:17 發表
我間公司返工要除鞋,之前勁熱,同今朝早返工勁大雨,好多同事都唔着波鞋同皮鞋返工,但係對面嗰位同事因為外勤要着波鞋經常外出,大熱天時返到公司都仲着住對厚襪唔剝唔怕有香港腳咩。
夏天着厚襪唔熱咩?

引用:
原帖由 idid0 於 2022-8-10 00:05 發表

夏天着厚襪唔熱咩?
唔只熱,腳底仲會出汗,試過過夜冇除襪訓,結果第日就有腳痕

引用:
點止香港腳呀,分分鐘有灰甲添呀。

引用:
原帖由 炸魚薯條 於 2022-8-10 06:07 發表

焗到成腳汗,咁着對薄襪咪得囉。

有著物會吸汗反而衛生

關你咩事呢

引用:
原帖由 持久男 於 2022-8-10 11:02 發表
關你咩事呢
佢可能有潔癖🙈

引用:
原帖由 idid0 於 2022-8-10 09:12 發表

焗到成腳汗,咁着對薄襪咪得囉。
厚襪著完一次之後就冇著,試過着黑色薄船襪都照出汗,雖然冇出得咁勁,或者係因為黑色吸熱,之後我就揀啲冇咁吸熱嘅顏色襪著

引用:
原帖由 炸魚薯條 於 2022-8-10 16:26 發表

厚襪著完一次之後就冇著,試過着黑色薄船襪都照出汗,雖然冇出得咁勁,或者係因為黑色吸熱,之後我就揀啲冇咁吸熱嘅顏色襪著
唔得就着過第二種襪

引用:
原帖由 炸魚薯條 於 2022-8-10 06:07 發表

瞓覺連襪都唔除,唔怕有香港腳咩

引用:
原帖由 dorra 於 2022-8-10 21:50 發表

瞓覺連襪都唔除,唔怕有香港腳咩
唔係自己屋企訓唔除好正常

引用:
原帖由 miumiut 於 2022-8-10 10:27 發表
有著物會吸汗反而衛生
但係我喺條女屋企過夜佢就除咗我對襪,佢仲話除咗佢會舒服啲

佢放工後約咗人踢波️ 

引用:
好奇問下,你間公司做什麼的?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]