• 瀏覽: 5,803
  • 回覆: 21
但係其實我發覺,好多人婚後有第三者,其實個責任都係另一半度。
聽好多人講過,好多時係個老婆或老公結左婚之後,就無性生活,或者好難相處,咁對方先會去出面搵寄託。
但係又因為有細路同有資産,覺得離婚麻煩所以無離婚。

同意!所以性冷感同難相處嘅人唔好結婚!

事實

二個字:溝通

籍口,正

可以學古人咁三妻四妾,大婆永遠出自名門,有娘家撐腰,掌握家庭內部權力,所有仔女歸大婆管養,老公死後大婆升格做老太太,受子孫尊崇,但妾侍、通房一律殉葬。

如果目前仲有得補救請好好珍惜呢個機會
幸福不是必然的請努力經營

引用:
原帖由 瘋狂慈祥的桔梗 於 2022-8-7 05:11 發表
但係其實我發覺,好多人婚後有第三者,其實個責任都係另一半度。
聽好多人講過,好多時係個老婆或老公結左婚之後,就無性生活,或者好難相處,咁對方先會去出面搵寄託。
尋找新鮮感姐

引用:
原帖由 我把口就係咁賤 於 2022-8-7 11:40 發表
二個字:溝通
係呀應該多啲溝通

引用:
原帖由 大縮的狼曼 於 2022-8-7 19:20 發表
籍口,正
藉口有好多種

引用:
原帖由 Demetrius 於 2022-8-7 22:50 發表
可以學古人咁三妻四妾,大婆永遠出自名門,有娘家撐腰,掌握家庭內部權力,所有仔女歸大婆管養,老公死後大婆升格做老太太,受子孫尊崇,但妾侍、通房一律殉葬。
行返舊路一夫多妻制咩

香港同外國好唔同的,女人通常大Q曬咁,格又不好,個男人忍下忍下忍下,好多年後都仲忍,叫他出去揾又唔揾,叫他叫G又話污糟,但又要繼續不滿下去。
我前幾日都同我個讀小學的仔仔講,揾女朋友最緊要温文,肯笑,聽你話,樣順眼就得,相處得好後,你會覺得她越嚟越順眼,才可以培養真正的愛和感情,好似爸爸咁你就弊,我個仔講他明白,唔會好似我咁on9(我嗰刻都O左咀),知我唔走係因為他,工人姐姐都係咁講。
我嗰刻好感動,原來個仔知我為他付出的,其實可以講,是以生命去換生命。有朋友曾經叫我唔好咁傻,現在還可以揾個好的,過多十年八年就唔敢包。我真的有想過,隨緣啦,個仔一來都開始大個,二來我不想再重蹈覆轍,今次一定要係好啱的才一齊,但其實幾難啱要求的。

另一半冇性,已經有權出去搵食。

引用:
原帖由 badman2024 於 2022-8-8 06:55 發表
另一半冇性,已經有權出去搵食。
唔打扮,過肥,過瘦,體臭都要

引用:
原帖由 瘋狂慈祥的桔梗 於 2022-8-7 05:11 發表
唔一定嘅,對方有冇問題都有機會有所謂第三者嘅,特別是男人,鎖唔住。
問題只在有冇遇到啫。
冇遇到嘅咪做咗大家口中嘅好老公囉。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]