• 瀏覽: 9,342
  • 回覆: 53
其實不雖要刻意忘記,藏在心裏,留低美好回憶,間中回味吓也不錯

正所謂 忘記是極殘忍 傷口中很辛苦拔刺針

引用:
原帖由 爆贏神童 於 2022-8-14 03:19 發表
正所謂 忘記是極殘忍 傷口中很辛苦拔刺針
又或者 🤔 既情深何必嘆緣淺,既緣淺又何必種情深

往事回味一吓,未嘗唔係一件好事…
人生在世短短幾拾年,開心唔開心都要過,所以珍惜眼前人。及時行樂

引用:
原帖由 Iwfu1222 於 2022-8-6 22:37 發表
係咪每個人都會甘呢…..就係有些人有些事你好想好想忘記,但無論自己點努力都好,總會久不久就出現係你既腦海裡面,甚至你好想如過往一樣有咩就同對方講,但事實係唔再容許你甘做…..到底點樣先可以徹底忘記呢?

引用:
原帖由 Iwfu1222 於 2022-8-6 22:37 發表
係咪每個人都會甘呢…..就係有些人有些事你好想好想忘記,但無論自己點努力都好,總會久不久就出現係你既腦海裡面,甚至你好想如過往一樣有咩就同對方講,但事實係唔再容許你甘做…..到底點樣先可以徹底忘記呢?
如果現在嘅生活 多姿多彩 無憂無慮 以往的事情 可以一掃而空 但 每每不如意 就會思前想後 懷緬昔日的美好 我覺得未必一定每個人都會有思念的往事和事 但不會懷念過去的只有少部分人

引用:
讓自己忙D囉!
如果份工要狂OT,
你一定會咩都唔記得

有,不要聽傷感的情歌..有時眼淚會忍唔住流下..歌詞好似講自己同佢的情境..往事係過去式..珍惜身邊一切…愛自己

一開始係好難忘了,但時間一點一點過了,原來咁又一天,做另一些新事物就會忘了他/她/它,得不到有些少遺憾,但最後有一段美好回憶,不是最差。

由這一分鐘開始計起 春風秋雨間
限我對你以半年時間 慢慢的心淡
付清 賬單 平靜的對你熱度退減

人非草木,點會無,把口話無嗰D人就呃你呃埋自己

以過來人身份,時間係可以沖淡。你愈要努力忘記,就愈會令自己記得。所以做自己喜歡做的野,平常生活咁,好多年後,你或許仲會有回憶,但係就好似夢境咁,好唔真實,已經唔係當年咁刻骨銘心

引用:
原帖由 chail 於 2022-9-6 09:30 發表
人非草木,點會無,把口話無嗰D人就呃你呃埋自己
我一定不能夠忘記人地女神🤣

有呀, 20年過去,對佢既印象反而愈來愈深。工作忙完,一有空暇,就會諗起佢。

引用:
原帖由 假如浪漫的希望 於 2022-9-8 19:10 發表
有呀, 20年過去,對佢既印象反而愈來愈深。工作忙完,一有空暇,就會諗起佢。
印象有此人咋?

引用:
原帖由 內向認真的小鳥 於 2022-9-8 23:57 發表

印象有此人咋?
吾止有此人, 仲有相互間互相喜歡既曖昧

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]