• 瀏覽: 15,904
  • 回覆: 139
  • 追帖: 1
本主題由 nc99999 於 2022-8-6 11:05 移動
是咁的,今個星期日冇嘢做,去圖書館睇下書,見到本心理學嘅書,書中話只要你將搭訕變成正面思想,然後接受緊張就可以了。

我一出到圖書館門口,一見到有少女,就馬上走去拎電話,結果佢唔俾,冇問題,因為我突破左自己,俾唔俾已經唔重要,我一D都唔覺得尷尬。

如是者去左地鐵站,又見到個少女,又膽粗粗走去問,呢次冇咁緊張,佢最後俾左IG我。

到出閘又見到個少女,我又走去問佢拎,最後佢俾左我,Yeah 好開心!

我想講,俾唔俾電話我都唔重要,我都冇諗住有咩後續,只係想講,你唔試永遠唔知自己有幾多斤兩,更加唔會突破自己。搭訕係用來突破自己極限的一種,最好可以識多個朋友,俾唔俾根本唔重要。

引用:
原帖由 將軍大人888 於 2022-8-5 19:10 發表
是咁的,今個星期日冇嘢做,去圖書館睇下書,見到本心理學嘅書,書中話只要你將搭訕變成正面思想,然後接受緊張就可以了。

我一出到圖書館門口,一見到有少女,就馬上走去拎電話,結果佢唔俾,冇問題,因為我突破左自己,俾唔俾已經唔重要,我一D都唔覺得尷尬。

如是者去左地鐵站,又見到個少女,又膽粗粗走去問,呢次冇咁緊張,佢最後俾左IG我。

到出閘又見到個少女,我又走去問佢拎,最後佢俾左我,Yeah 好開心 ...
嘩你好犀利呀真係攞到電話, 咪講下個過程出嚟聽下

引用:
原帖由 7月後的花花 於 2022-8-5 19:11 發表

嘩你好犀利呀真係攞到電話, 咪講下個過程出嚟聽下
我唔見咗帳號好耐,呢幾日搵返。你最近點阿!

引用:
原帖由 將軍大人888 於 2022-8-5 19:15 發表

我唔見咗帳號好耐,呢幾日搵返。你最近點阿!
唔怪之得你消失咗囉

係咪靚女先

工 喜 你 , 已 經 突 破 心 魔. 

我 又 試 下 問 李 加 因 攞 電 話 。

引用:
原帖由 將軍大人888 於 2022-8-5 19:10 發表

到出閘又見到個少女,我又走去問佢拎,最後佢俾左我,Yeah 好開心 ...
我都試過,仲搭訕過好多次,不過你要唸下,如果一個女人可以俾電話一個陌生人,咁即係代表佢可以俾其他陌生人,咁既女人玩下就算

引用:

我完全明你講咩其實冇乜野問吓人拎電話又唔係犯法

唔夠薑

引用:
原帖由 Hugo238 於 2022-8-5 19:53 發表
唔夠薑
冇鬼用

引用:
原帖由 AKB-48 於 2022-8-5 19:53 發表

冇鬼用
冇計啦,
等人搭訕

引用:

搭訕問比錢實際D。

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2022-8-5 19:41 發表
工 喜 你 , 已 經 突 破 心 魔. 

我 又 試 下 問 李 加 因 攞 電 話 。
你問你加因
我問你加乘

突 破 心 魔 的 最 高 景 界 

直 接 問 :  去   不    去 

女士:死變態佬

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]