• 瀏覽: 21,784
  • 回覆: 57
  • 追帖: 3
是咁的,我係農曆7月出世
女朋友阿媽知道個陣都有少少唔太滿意,覺得會黑住佢個女
咁女朋友想我同佢阿媽關係好啲,所以叫我今年生日上去佢屋企同阿媽一齊過
女朋友叫到,唯有乖乖地聽話就範
成餐飯我覺得都OK,都預咗佢會單打下我,面口唔太好睇
諗住快手食埋生日蛋糕快啲走人
聽佢地唱生日歌,循例諗住吹埋蠟燭就走人啦
準備吹個下,佢老母無啦啦唔比我吹,初初以為係疫情問題,驚唔衛生啦
點知佢老母話佢呢排上網睇到,如果你吹咗蠟燭即係等於話比閻羅王知你唔想做人,想跟佢落去
我呢啲7月生日嘅人更加唔可以唔留意!
最後我用手係咁fing 去整熄啲蠟燭
事後我問返女朋友,佢老母係咪玩9 me
點知女朋友話自從佢老母睇咗呢單野後,佢老母自己生日都唔會吹蠟燭
做人可唔可以比返多少少常識

引用:
原帖由 Proteing 於 2022-8-5 17:20 發表
咁女朋友想我同佢阿媽關係好啲,所以叫我今年生日上去佢屋企同阿媽一齊過
準備吹個下,佢老母無啦啦唔比我吹,初初以為係疫情問題,驚唔衛生啦
點知佢老 ...
去Youtube搵candle,一吹個陣熄左個mon佢
虛擬蠟燭應該冇事既

佢係咪食緊臘燭,所以唔比你吹熄

想你吹口琴!

關乜事

你如果是富二代,
手持數十物業,流動資金億億聲,
你女友阿媽話知你生於農曆七月十四

未來外母幫樓主吹

引用:
原帖由 天天小綿羊 於 2022-8-5 17:55 發表
關乜事

你如果是富二代,
手持數十物業,流動資金億億聲,
你女友阿媽話知你生於農曆七月十四
真!
如果樓主好有米,佢老母唔會咁多嗲

引用:
原帖由 Proteing 於 2022-8-5 17:20 發表
點知佢老 ...
飛條女喇有咁嘅老母

引用:
點知佢老 ...
伯母吃醋,佢想代替個女,做你女人

咁大個人仲慶祝乜生日,真係大唔透

咁你吹乜?

引用:
點知佢老 ...
送佢入青山喇

咁迷信

手尾長
問題會無止境出現,你自問有無足能耐長期面對伯母?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]