• 瀏覽: 11,493
  • 回覆: 8
  • 追帖: 1
本人早排照超聲波,發現子宮內生了個8cm纖維瘤,本人正唸住結婚生仔,點知醫生話有bb機會好微,如果有都會小產,如果要切左個瘤便要切埋子宮,我真係好擔心及傷心,好想有bb,請問各位有冇聽過呢個情況而成功懷孕,或者有冇婦科醫生介紹可以有其他辦法,求各位幫忙🙏🏼🙏🏼,心急人上

引用:
原帖由 bblaila 於 2022-8-4 13:14 發表
未聽過切瘤要切子宮,不過人人吾同問多幾個醫生好啲,冇左子宮就冇得生架啦,至於個瘤,我個fd之前又係有子宮瘤醫生話生仔機會好微,結果生左三個
我想請問你個fd 睇邊個醫生,請你可否給我資料,感激🙏🏼🙏🏼

引用:
原帖由 bblaila 於 2022-8-4 17:24 發表

佢係政府醫院切瘤嘅,吾係私家
請問知唔知姓名

引用:
原帖由 bigasss 於 2022-8-4 18:15 發表

我朋友個宮肌瘤去到12cm,一樣微創攪掂,中大醫院婦腫瘤科
是否保留到子宮?

引用:
原帖由 ROEL2009 於 2022-8-4 20:57 發表
我想8卦下,點解去照超聲波?係感覺唔舒服?定係純粹body check發現?
最近發現下腹有少少硬硬地,家庭醫生叫我照下

引用:
原帖由 bigasss 於 2022-8-4 20:29 發表

你算好彩,我平時唔會入女人版,咁啱你嘅帖係正版面頂置咗,咁樣我先見到,放心喇,做完手術,包你兒孫滿堂,記住請我食薑醋😆
承你貴言

引用:
原帖由 huhuing 於 2022-8-6 09:18 發表

聽講過中大腫瘤科唔錯
我見中大只有臨床腫瘤科、內科腫瘤科,同埋婦產科,咁應該係邊科?

引用:
原帖由 pleati88 於 2022-8-7 15:15 發表

安和醫療 用海扶刀治療,不用開刀,不流血 免麻醉 免住院
你去查詢下喇
謝謝

引用:
原帖由 9個平平貓奴 於 2022-8-12 15:05 發表
你去另一間再睇醫生!醫生先前都話我難有bb!但我最終都生在一個小朋友!所以你都唔好咁擔心!
請問你有bb前是否已割了肌瘤

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]