• 瀏覽: 11,256
  • 回覆: 46
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 Chanseesee223 於 2022-8-4 21:08 發表

承你貴言
Prof.Chung

點解香港的醫生係唔係都話要切曬,一勞永逸?無諗過女人無咗子宮個感受?又唔係生癌,生瘤遮,做咩要切子宮

引用:
原帖由 祝你明日香 於 2022-8-5 01:36 發表
點解香港的醫生係唔係都話要切曬,一勞永逸?無諗過女人無咗子宮個感受?又唔係生癌,生瘤遮,做咩要切子宮
切子宮等於切斷個瘤嘅電源,佢無養份就會萎縮,否則佢會切完再生,而且好多女性唔係生一個至兩個,而是生一連串。
飲過量豆製品、食超濃縮補品、食用含塑化劑盛載嘅食用、食用生長激素飼養嘅家禽、熬夜等等,都會令佢變大。

子宮肌瘤係咪好多人有架?會變癌?
但點解有啲人唔會割個肌瘤既? 係因為不是惡性 冇影響冇咩痛先唔割?  唔割既話係咪定期檢查個肌瘤有冇變大? 變得越嚟越大就割 如生得好細粒又冇咩變化 係咪到更年期自動縮到冇架?

藥到病除,中西醫配合

濫交出事

仔女天註定
強求可能有好多後遺症
唔一定冇得生
隨緣啦

引用:
原帖由 Demetrius 於 2022-8-5 03:36 發表

切子宮等於切斷個瘤嘅電源,佢無養份就會萎縮,否則佢會切完再生,而且好多女性唔係生一個至兩個,而是生一連串。
飲過量豆製品、食超濃縮補品、食用含塑化劑盛載嘅食用、食用生長激素飼養嘅家禽、熬夜等等,都會令佢變大。
😧😧😧
你咁講好驚喎,而家好似食咩都唔好咁

引用:
原帖由 Chanseesee223 於 2022-8-4 11:52 發表
本人早排照超聲波,發現子宮內生了個8cm纖維瘤,本人正唸住結婚生仔,點知醫生話有bb機會好微,如果有都會小產,如果要切左個瘤便要切埋子宮,我真係好擔心及傷心,好想有bb,請問各位有冇聽過呢個情況而成功懷孕,或者有冇婦科醫生介紹可以有其他辦法,求各位幫忙🙏🏼🙏🏼,心急人上
神醫好快PM你

引用:
原帖由 Chanseesee223 於 2022-8-4 11:52 發表
本人早排照超聲波,發現子宮內生了個8cm纖維瘤,本人正唸住結婚生仔,點知醫生話有bb機會好微,如果有都會小產,如果要切左個瘤便要切埋子宮,我真係好擔心及傷心,好想有bb,請問各位有冇聽過呢個情況而成功懷孕,或者有冇婦科醫生介紹可以有其他辦法,求各位幫忙🙏🏼🙏🏼,心急人上
之前同事恥骨痛、大腿及三角位筋腫脹有痛,有時痛到膝,之後因恥骨敏感位置冇看中醫,看了西醫都係吃止痛丸,已看了半年兩側恥骨都痛,痛到裡面,後我介紹她看我開復位師傳,檢查後原來同事常用腳踢門、踢雜物、抬腳影響恥骨petpet收窄畏縮大細腳,矯正幾次已慢慢康服。

引用:
咁快要切除子宮?

引用:
原帖由 bblaila 於 2022-8-4 13:14 發表
未聽過切瘤要切子宮,不過人人吾同問多幾個醫生好啲,冇左子宮就冇得生架啦,至於個瘤,我個fd之前又係有子宮瘤醫生話生仔機會好微,結果生左三個
成功例子,所以唔好咁快切除子宮。

引用:
原帖由 bigasss 於 2022-8-4 18:15 發表

我朋友個宮肌瘤去到12cm,一樣微創攪掂,中大醫院婦腫瘤科
聽講過中大腫瘤科唔錯

引用:
原帖由 Chanseesee223 於 2022-8-4 21:07 發表

最近發現下腹有少少硬硬地,家庭醫生叫我照下
痛唔痛㗎?

引用:
原帖由 祝你明日香 於 2022-8-5 01:36 發表
只知道割咗子宮就冇得生BB

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]