• 瀏覽: 11,255
  • 回覆: 46
  • 追帖: 1
本人早排照超聲波,發現子宮內生了個8cm纖維瘤,本人正唸住結婚生仔,點知醫生話有bb機會好微,如果有都會小產,如果要切左個瘤便要切埋子宮,我真係好擔心及傷心,好想有bb,請問各位有冇聽過呢個情況而成功懷孕,或者有冇婦科醫生介紹可以有其他辦法,求各位幫忙🙏🏼🙏🏼,心急人上

應該可以淨係切個瘤先,生育後才切子宮。
你去第二間私家醫院再問。

未聽過切瘤要切子宮,不過人人吾同問多幾個醫生好啲,冇左子宮就冇得生架啦,至於個瘤,我個fd之前又係有子宮瘤醫生話生仔機會好微,結果生左三個

試吓睇中醫

引用:
原帖由 bblaila 於 2022-8-4 13:14 發表
未聽過切瘤要切子宮,不過人人吾同問多幾個醫生好啲,冇左子宮就冇得生架啦,至於個瘤,我個fd之前又係有子宮瘤醫生話生仔機會好微,結果生左三個
我想請問你個fd 睇邊個醫生,請你可否給我資料,感激🙏🏼🙏🏼

引用:
原帖由 Chanseesee223 於 2022-8-4 15:06 發表

我想請問你個fd 睇邊個醫生,請你可否給我資料,感激🙏🏼🙏🏼
佢係政府醫院切瘤嘅,吾係私家

睇多幾個醫生專家。。。咩方案比較好。。
系這裡都系問有咩好醫生介紹好d

引用:
原帖由 Chanseesee223 於 2022-8-4 11:52 發表
本人早排照超聲波,發現子宮內生了個8cm纖維瘤,本人正唸住結婚生仔,點知醫生話有bb機會好微,如果有都會小產,如果要切左個瘤便要切埋子宮,我真係好擔心及傷心,好想有bb,請問各位有冇聽過呢個情況而成功懷孕,或者有冇婦科醫生介紹可以有其他辦法,求各位幫忙🙏🏼🙏🏼,心急人上
我朋友個宮肌瘤去到12cm,一樣微創攪掂,中大醫院婦腫瘤科

引用:
原帖由 bblaila 於 2022-8-4 17:24 發表

佢係政府醫院切瘤嘅,吾係私家
請問知唔知姓名

引用:
原帖由 bigasss 於 2022-8-4 18:15 發表

我朋友個宮肌瘤去到12cm,一樣微創攪掂,中大醫院婦腫瘤科
是否保留到子宮?

手術4小時,婦科瘤權威,做完除咗個肚多咗個窿,少咗個瘤,體重輕咗,一切冇變,痛都唔痛
3晚浸會,全餐150K

引用:
原帖由 Chanseesee223 於 2022-8-4 19:16 發表

是否保留到子宮?
你算好彩,我平時唔會入女人版,咁啱你嘅帖係正版面頂置咗,咁樣我先見到,放心喇,做完手術,包你兒孫滿堂,記住請我食薑醋😆

我想8卦下,點解去照超聲波?係感覺唔舒服?定係純粹body check發現?

引用:
原帖由 ROEL2009 於 2022-8-4 20:57 發表
我想8卦下,點解去照超聲波?係感覺唔舒服?定係純粹body check發現?
最近發現下腹有少少硬硬地,家庭醫生叫我照下

引用:
原帖由 bigasss 於 2022-8-4 20:29 發表

你算好彩,我平時唔會入女人版,咁啱你嘅帖係正版面頂置咗,咁樣我先見到,放心喇,做完手術,包你兒孫滿堂,記住請我食薑醋😆
承你貴言

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]