• 瀏覽: 16,274
  • 回覆: 58
  • 追帖: 1
今日約咗奶奶同阿嫂去一齊去幫手買嘢,買完嘢順便叫外賣上我屋企食
阿嫂帶埋佢個仔同埋工人嚟,話我個仔都可以留喺屋企叫工人姐姐幫手睇住兩個小朋友

返到去冇耐開始落雨又行雷,由尋晚開始已經行緊雷我個仔由細都好怕行雷,試過好多方法都仲未幫到佢克服
我同老公打算等佢慢慢大個就會好啲,但今日啲雷聲太勁,嚇到個仔忍唔住流咗兩滴眼淚,又入行房拎張被出嚟包住自己繼續同堂哥玩
阿嫂見到我個仔喊又用張被包住自己就笑我個仔7歲幾都仲驚行雷,又篤住我個仔塊面話男仔唔應該怕行雷
讚自己個仔從來冇驚過行雷聲,仲會鬧返個天做咩要行個咁響嘅雷

男仔唔可以怕行雷係咩道理?唔怕行雷會生得高大啲定聰明啲,個仔仲細咁佢驚我都冇辦法㗎
試過唔同方法都克服唔到咁咪慢慢嚟囉,同埋驚雷聲有咩咁羞家?仲要用手指篤我個仔塊面!!!!
阿仔畀佢篤完之後喊得仲大聲,跑返入房喊
阿嫂連自己個仔係咪唔驚雷聲都未知,仲好意思嚟教我個仔

忽然巨響,正常人都會嚇到

鬧個天會畀雷劈

引用:
原帖由 Cheung1022 於 2022-8-3 16:23 發表
鬧個天會畀雷劈
真係雷公劈呀

引用:
原帖由 janjanjanus 於 2022-8-3 16:03 發表
忽然巨響,正常人都會嚇到
咪就係囉,突然雨都未有滴就行雷
我都嚇一嚇啦

我覺得呢個世代男仔細膽未必係缺點... 

你個阿嫂有問題啫,唔駛理佢
反而要擔心你個仔會唔會將佢嘅說話放在心上

引用:
原帖由 一路順路 於 2022-8-3 15:51 發表
今日約咗奶奶同阿嫂去一齊去幫手買嘢,買完嘢順便叫外賣上我屋企食
阿嫂帶埋佢個仔同埋工人嚟,話我個仔都可以留喺屋企叫工人姐姐幫手睇住兩個小朋友

返到去冇耐開始落雨又行雷,由尋晚開始已經行緊雷我個仔由細都好怕行雷,試過好多方法都仲未幫到佢克服
我同老公打算等佢慢慢大個就會好啲,但今日啲雷聲太勁,嚇到個仔忍唔住流咗兩滴眼淚,又入行房拎張被出嚟包住自己繼續同堂哥玩
阿嫂見到我個仔喊又用張被包住 ...
頭先我啱啱落完街返嚟打咗好大聲雷, 莫講話小朋友, 我喺露天嘅地方打雷我都好驚

引用:
原帖由 一路順路 於 2022-8-3 15:51 發表

阿嫂見到我個仔喊又用張被包住 ...
你有冇罵條死八婆?

你阿嫂係咪無嘢會驚呀 ?
人一都有啲嘢會驚架啦~

引用:
原帖由 Jesuscondom 於 2022-8-3 17:10 發表
你阿嫂係咪無嘢會驚呀 ?
人一都有啲嘢會驚架啦~
佢應該最驚冇錢

引用:
原帖由 ibm1 於 2022-8-3 16:38 發表
我覺得呢個世代男仔細膽未必係缺點... 
個仔而家先7歲多啲,個膽咁大容乜易細細個就去打交去偷嘢

引用:
原帖由 得到過又猝逝 於 2022-8-3 16:38 發表
你個阿嫂有問題啫,唔駛理佢
反而要擔心你個仔會唔會將佢嘅說話放在心上
上次阿仔畀阿嫂打同鬧佢已經記咗好耐,仲好驚佢
最近先叫好返啲,又畀阿嫂鬧

引用:
原帖由 7月後的花花 於 2022-8-3 16:53 發表

頭先我啱啱落完街返嚟打咗好大聲雷, 莫講話小朋友, 我喺露天嘅地方打雷我都好驚
咪係囉… 咁大聲咩人都會驚啦

引用:
原帖由 Okuno.Sou 於 2022-8-3 17:03 發表

你有冇罵條死八婆?
我去氹返個仔先,唔得閒鬧佢
阿仔瞓咗出到去阿嫂已經帶埋個仔同工人走,留低奶奶喺度

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]