• 瀏覽: 9,409
  • 回覆: 17
老婆一定鬧老公亂放嘢!


好煩


我唔會鬧我老婆...............不過, 有時會話吓佢.............
但我一話佢................佢就鬧我, 做乜鬧佢.......



好心你咁大個人就有手尾啲啦 


[隱藏]
咩都鬧得一餐架喎,雞蛋裏挑骨頭,甚至乎無中生有都可以,我嗰個老婆話我唔識屙尿屙屎喎,我立刻回應佢:係就慘啦,我一定冇人照顧。
她: 你而家好幸福啦。
我: 我唔幸福喎,擺到明啦,咁都叫幸福?(心諗: 咁都叫幸福,佢夠膽講出嚟果下先正😭😭



對手周圍摸又污糟, 食嘢唔洗手!


老婆講嘢有刺,單單打打


引用:
原帖由 大縮的狼曼 於 2022-8-3 08:50 發表
老婆一定鬧老公亂放嘢!
鬧鬼?



引用:
原帖由 留金對月 於 2022-8-29 14:50 發表

鬧鬼?
七月過了少好多啦



[隱藏]
唔幫手做家務…做少少野以為幫做好大忙


樓上所講嘅亂擺嘢、射唔正、冇手尾...其實都係歸類為 "冇跟好佢嘅規舉" 囉。
所以,引申出去,可以是鬧任何嘢,因為講到底就係 "冇跟好老婆定落嚟嘅規舉"
(並且這規舉會不斷適時改變/更新/增補而無需時前通知,如有爭議最後解釋權都在老婆一方)



我老婆就唔多鬧我既,但好鐘意講一句:「講你都唔明架啦!」
跟住過一輪又會就返同一件事講:「你從來都唔關心我,對我既野不聞不問。」
我......



成日俾佢話冇手尾,佢一路講一路執,有時佢一講我即執!成日俾佢話吾幫手做家務,拖地,吸塵,成日俾佢話淨係一放工返黍玩手機!


只要心情吾好,乜都可以鬧 


[隱藏]
痾尿唔準 ...


鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]