• 瀏覽: 36,654
  • 回覆: 94
引用:
原帖由 紅色豬豬 於 2022-8-2 16:21 發表
有日見佢隻手無啦啦瘀左,佢話佢去左捐血,我就可疑啦,之前明明聽過佢講話好驚針,點會咁好死去捐血呀!後尾發現原來佢係去左驗身!初時以為佢係咪出去玩中左招,但點知,佢有幾份驗身報告,仲有腸鏡果啲,最尾俾我發現原來佢驗到有cancer!

我又嬲又傷心,嬲既係佢同我一齊差唔多十幾年,點解咁大件事都唔同我講?傷心既係佢四十令歲咁後生,咁快就要面臨生離死別,我地明明仲有好多日子要一齊過,點解神咁快想帶走 ...
盡快了解多啲,關心吓佢。加油!

生離死別?你又知佢無得醫?又知道醫唔好?
先了解左先
心態都好重要

引用:
原帖由 zzzxxx111 於 2022-8-3 09:40 發表
既然知道係腸癌.
你首先要做的, 係資料搜集. 要知道腸癌既一切. 
病因, 醫治方法, 飲食注意, 心理影響.

可能你老公都係咁諗, 要知道腸癌既一切.  也會諗埋好多野(包括死後既打算), 佢要自己先接受. 然後才慢慢通知你.
搜集資料害死人,腦中資料越多越唔信醫生
聽埋啲偏方話呢個有效嗰個有效,好難搞
乖乖哋聽醫生講好過,佢教你點做就點做

不過有樣啱,最重要係調整心態,唔好聽到cancer就以為係絕症,初期好多都醫得好。

照腸鏡要飲瀉水,個日夜晚又唔可以食嘢,又要off 半日去照,你竟然會唔知?

你關心的不是他身體而是保險受益人吧!

或者醫得好呢

引用:
有日見佢隻手無啦啦瘀左,佢話佢去左捐血,我就可疑啦,之前明明聽過佢講話好驚針,點會咁好死去捐血呀!後尾發現原來佢係去左驗身!初時以為佢係咪出去玩中左招,但點知,佢有幾份驗身報告,仲有腸鏡果啲,最尾俾我發現原來佢驗到有cancer!

我又嬲又傷心,嬲既係佢同我一齊差唔多十幾年,點解咁大件事都唔同我講?傷心既係佢四十令歲咁後生,咁快就要面臨生離死別,我地明明仲有好多日子要一齊過,點解神咁快想帶走 ...
即刻離婚分身家,港女本

玩後面,好易有

現在癌症都有得醫架!

引用:

第幾期?

引用:

大腸癌可以醫好嘅機率第一期非常之高達八九成。

唔出奇呀,中國同香港咁多黑心食品,你哋唔食到生癌先怪。

咁你就快的d睇下收益人係咪你。  
老公有病 你竟然話嬲。  而唔係去關心佢。  
咁嘅心態。  仲好意思話係人妻。  

引用:
原帖由 海灣可愛的水樽 於 2022-8-2 21:29 發表
其實呢我諗你 蝦子餅 呢, 唔係有心 隱瞞你 嘅, 只不過可能喺未事情搞清楚嘅時候, 唔想你擔心, 不過既然你都識得講你同佢係夫妻, 不如你開心見誠話畀佢知, 你睇到佢份驗身報告, 兩個人喺埋一齊最緊要坦誠, 好似我咁成日病, 所以有時回想 我都好感謝我前度同我現任 尤其是我現任🐯🐯

我真係一波未平一波又起但係又唔係啲咩特別恐怖嘅大鏡但係就係纏繞我不休搞到我, 好辛苦冇精神, 有時有冇太多 體力 ...
你第二段尾部有啲口齒不清
大約估到講乜

你前度同現任可以容到你身體弱
真係不幸中算有福
始終,健康就係勞動力
生活上、家務上、工作上都較能創造價值
接受病者即接受低資産,甚至負資産(如需另一半要照動)
如果唔係感情深厚係做唔到

引用:

叫佢食薑黃素及大蒜素,冇事的,癌症係醫棍呃人的,為錢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]