• 瀏覽: 9,604
  • 回覆: 56
  • 追帖: 2
今日同佢因小事嘈。唔知講到乜。佢話我成日講錢。我話唔係你出緊係唔洗講啦。20年買樓,俾首期6百幾百萬。仲差銀行3百萬。裝修買野·水電煤1蚊都末出過。岩岩生日送左條4萬蚊手連。仲要日日黑我面。幾個月都唔掂得。唔係仔女。一早離婚。
而家等佢出街食自己用自己錢。cut佢卡。之前買送己經過份。成日500蚊買兩晚送。日頭唔洗煮。成日話d野貴。日日食舊(魚,菜,肉。我話下次我試下去買。佢話我唔知要買乜。
我叫佢以後都唔好叫我俾錢。有事就用自己錢。

真是大方👍🏼 如所說屬實,太太應知足 

Yes Yes

生日送條4萬幾的鏈都仲要黑面。。。這句睇到我笑左出嚟。不過女人真係咁的,可能是前世欠落的,我又未試過送咁貴的禮物,但我不會試喇,講真,好得幾多日呀,用來供樓好過。

自找眼前人,放生還自由,港大條友是人板

引用:
原帖由 wingwing1234566 於 2022-8-1 01:31 發表
今日同佢因小事嘈。唔知講到乜。佢話我成日講錢。我話唔係你出緊係唔洗講啦。20年買樓,俾首期6百幾百萬。仲差銀行3百萬。裝修買野·水電煤1蚊都末出過。岩岩生日送左條4萬蚊手連。仲要日日黑我面。幾個月都唔掂得。唔係仔女。一早離婚。
而家等佢出街食自己用自己錢。cut佢卡。之前買送己經過份。成日500蚊買兩晚送。日頭唔洗煮。成日話d野貴。日日食舊(魚,菜,肉。我話下次我試下去買。佢話我唔知要買乜。
我叫 ...
做得啱,呢個女人好大貪,結婚之前你冇睇清楚佢囉

好老公都係人哋嘅,係佢唔識珍惜你

人就係咁  習慣左 就係老馮

引用:
原帖由 wingwing1234566 於 2022-8-1 01:31 發表
我叫 ...
You are very rich, with 6 Mil first installment

引用:
原帖由 童顏姐姐 於 2022-8-1 08:44 發表

做得啱,呢個女人好大貪,結婚之前你冇睇清楚佢囉
agree, if she also go out to work but bare nothing for the family, even worse

引用:
我叫 ...
仲有冇得修補?咁樣好難對多幾十年喎

引用:
原帖由 onizukasensei 於 2022-8-1 10:00 發表

You are very rich, with 6 Mil first installment
係囉,我都好好奇以佢條件,佢絕對可以揀到好好嘅女人,靚女學歷高溫柔嘅女人其實都有好多,只要有條件就娶到。

睇佢個款肯定係貪圖美色,諗住公主病都就下,點知結婚後變本加厲奶能晒嘢。

無限同情,有仔女 你又暫時離唔到婚
你有錢 亦唔介意駛,只係駛得唔心甘
你停佢駛用,其實係心中憤怒,對佢的懲罰,唔會令你地關係變好
你同佢對錢的看法,好明顯係大不同
或者考慮下見社工囉,對小朋友 對個關係 都係最好。

廿年前俾首期600萬?? 豪宅呀?? 
可能你一開始俾佢印象係好富貴, 所以變左老馮, 覺得婚後都應該好似濶太咁生活~
但睇你發出既埋怨, 話水電煤全部都你俾, 就知你其實都有計屋企洗費, 可能就係咁不期然流露出一副"乜都講錢"既形象, 就同佢"理想"生活出現落差~
人就係咁架啦, 習慣左就會變成唔知足, 想要更加多~
500蚊買兩晚餸好睇佢買D咩, 中肯講句, 今時今日煲個好味既湯, 起碼要兩包70蚊既惠康豬肉(冰鮮), 如果新鮮豬就更加貴, 有錢人500蚊兩晚唔奇怪仲要有細路, 我呢D窮人兩公婆大約一晚100蚊左右煮一餐(連帶飯)~

引用:
原帖由 sowina 於 2022-8-1 10:48 發表

係囉,我都好好奇以佢條件,佢絕對可以揀到好好嘅女人,靚女學歷高溫柔嘅女人其實都有好多,只要有條件就娶到。

睇佢個款肯定係貪圖美色,諗住公主病都就下,點知結婚後變本加厲奶能晒嘢。
i have a feeling, maybe the wife is from China..

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]