• 瀏覽: 8,805
  • 回覆: 54
  • 追帖: 1
我係一個超級唔鍾意鬧交嘅人,奈何個老婆不是太好,基本上大部份時間都會鬧我,初初結婚的時候,由於唔識放鬆情緒,俾佢鬧完之後,常常覺得個頭好暈,好失落,好想死,到現在,開始明白什麼是婚姻,開始唔會再理佢的說話,但身體已經被激到好似好潺弱咁,好亞健康,好攰,好無精神。
有時會諗,如果我無結婚,同父母住,可能而家仲係一個好樂觀的人,至少精神應該一定好啲。

世事冇如果
既來則安,當佢唸喃嘸就得

唔應該結婚,可以就離婚

引用:
原帖由 Bigkin98 於 2022-7-25 18:40 發表
我係一個超級唔鍾意鬧交嘅人,奈何個老婆不是太好,基本上大部份時間都會鬧我,初初結婚的時候,由於唔識放鬆情緒,俾佢鬧完之後,常常覺得個頭好暈,好失落,好想死,到現在,開始明白什麼是婚姻,開始唔會再理佢的說話,但身體已經被激到好似好潺弱咁,好亞健康,好攰,好無精神。
有時會諗,如果我無結婚,同父母住,可能而家仲係一個好樂觀的人,至少精神應該一定好啲。
一齊係為左開心,唔開心點解要一齊?
婚姻一定要嘈?未能認同。

系,女人絶對系,又煮飯又買菜,還要洗衣服,然後又祈求精力旺盛又得閑的老公唔好出軌,如果老公人工高過自己,你叫佢做家務,佢又覺得自己好委屈。

引用:
原帖由 Bigkin98 於 2022-7-25 18:40 發表
一定的 單身一定生活如意

引用:
離婚咪得

可以離婚的

所以買話冇錢結婚係on9囉,都係錢嘅問題有錢佢就唔會嬲你

引用:
原帖由 miuchiwing 於 2022-7-26 04:01 發表
所以買話冇錢結婚係on9囉,都係錢嘅問題有錢佢就唔會嬲你
婚姻關係中,”錢”這角色好重要。試想想,如果日日買厚禮俾老婆等如什麼?等如好愛個老婆呀!但到無錢時會點?這問題越諗越可怕,始終。。。都係有個好老婆會安心好多。

檢討一下自己先啦,有果必有因,唔好齋埋怨老婆,公平D好喎。

引用:
原帖由 Sheepgirl1234 於 2022-7-26 00:16 發表
可以離婚的
離婚是可以,但這一定是最後一步,行這一步之前,已心力交瘁,日積月累的不安令人好攰,好負面,年紀漸大,亦影響了健康。

人要懂得珍惜幸福,懂得釋懷就會快樂。

附件

902210B0-C192-498D-BD55-9DD5227DF4B1.jpeg(77.07 KB)

引用:
脫離地獄就是天堂

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2022-7-26 06:56 發表

脫離地獄就是天堂
好驚由一個地獄去另一個地獄,我有心理準備老咗只會一個人。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]