• 瀏覽: 44,595
  • 回覆: 75
+3
阿哥同佢女朋友打算下年結婚
佢女朋友屋企有啲遺傳病所以佢地去左做身體檢查
我阿哥冇咩大問題
佢女朋友份報告話佢有隱性地中海貧血

我阿哥一知道佢女朋友有隱性地中海貧血之後佢開始想分手
因為我阿哥好想有小朋友但佢又驚會遺傳到地中海貧血比小朋友......
阿哥直接同佢女朋友講佢覺得佢地唔適合結婚所以要分手
但係冇講到個真實原因比佢女朋友知

阿哥話好彩係未籌備婚禮之前發現如果唔係連擺酒D訂金都蝕埋
而佢女朋友就好傷心唔明點解突然間要分手
我唔知隱性地中海貧血如果遺傳比下一代會唔會有咩影響
剩係覺得阿哥連同人地分手都唔講清楚真係好過份......

想知一齊左幾耐

如果你阿哥冇任何貧血基因
將來個細路都只會係隱性(好似係)
確實個危險性應該咨詢醫生再決定囉
唔係話一聽到就走夾唔抖
你哥都認真幾賤

引用:
原帖由 真相小白 於 2022-7-25 12:29 發表
想知一齊左幾耐
佢地拍左拖4年幾啦
佢女朋友連感冒都少有

引用:
原帖由 烈火柔情 於 2022-7-25 12:43 發表
如果你阿哥冇任何貧血基因
將來個細路都只會係隱性(好似係)
確實個危險性應該咨詢醫生再決定囉
唔係話一聽到就走夾唔抖
你哥都認真幾賤
我阿哥除左有啲肥之外都冇咩特別
應該係冇貧血基因
我都覺得我阿哥咁樣做有D賤........

你哥哥真係賤呀
但早放生條女都好
將來如果有咩病,你哥一定不能同甘共苦
女人唔喺娶翻屋企用嚟生仔架嘛
揀個生活同你合得嚟可以過世嘅人真喺好難

你哥唔講,但你可以話俾佢女朋友知真相

咁咪唔好生囉

引用:
原帖由 FriedMelody 於 2022-7-25 12:10 發表
我阿哥冇咩大問題

因為我阿哥好想有小朋友但佢又驚會遺傳到地中海貧血比小朋友......

阿哥話好彩係未籌備婚禮之前發現如果唔係 ...
如真愛女方, 何以如此殘忍?
領養小孩已很普遍。

只視女方為傳宗接代之用, 縱使結婚生仔, 也不會給女方幸福。

所以女方其實避了人生一劫!

引用:
原帖由 FriedMelody 於 2022-7-25 12:10 發表
我阿哥冇咩大問題

咁無計 真係會害到下一代 但可以handle得好d 唔介意可以領養 結紮再無限中出

引用:
我阿哥冇咩大問題

如果 我係話如果 
你溝番佢 你呀哥一定dup 心

咁得閒關心阿嫂,喺唔喺有姦情?

引用:
原帖由 KKINHK168 於 2022-7-25 16:26 發表
你哥哥真係賤呀
但早放生條女都好
將來如果有咩病,你哥一定不能同甘共苦
女人唔喺娶翻屋企用嚟生仔架嘛
揀個生活同你合得嚟可以過世嘅人真喺好難

你哥唔講,但你可以話俾佢女朋友知真相
咁生朋友都係要大家共識,佢都係為小朋友諗啫

引用:
原帖由 姐小李飛刀 於 2022-7-25 16:30 發表
咁咪唔好生囉
人地就係想生,您叫番人唔生,您都幾特別

咁你呀哥其實都唔係太鍾意佢女朋友

引用:
原帖由 多元米白的餃子 於 2022-7-25 21:02 發表

咁生朋友都係要大家共識,佢都係為小朋友諗啫
坦白一齊傾吓先好過無端端被分手
鄧個女仔慘啫

主題標籤 #身體檢查
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]