• 瀏覽: 13,260
  • 回覆: 57
引用:
原帖由 7月後的花花 於 2022-9-18 16:10 發表

曾經聽過一個男人講過
如果遇到一個40歲未結婚嘅女人
寧願揀一個失婚嘅女人都唔再揀一個未拍過拖嘅女人
點解呢?

引用:
原帖由 7月後的花花 於 2022-9-18 16:10 發表

曾經聽過一個男人講過
如果遇到一個40歲未結婚嘅女人
寧願揀一個失婚嘅女人都唔再揀一個未拍過拖嘅女人
我以前有個同事同左個離婚女人一齊,她仲有個女,有日情人節佢好大火氣話個女人想陪個女都唔想同佢食飯,個同事正常人一個唔似脾氣大難相處,是樣子普通唔靚仔,我當時唸他有條件做乜要搵個離婚的女人仲要有個女

引用:
原帖由 chocolate321 於 2022-9-18 17:04 發表

我以前有個同事同左個離婚女人一齊,她仲有個女,有日情人節佢好大火氣話個女人想陪個女都唔想同佢食飯,個同事正常人一個唔似脾氣大難相處,是樣子普通唔靚仔,我當時唸他有條件做乜要搵個離婚的女人仲要有個女
樣子普通唔靚仔,咁樣已經冇條件啦!

引用:
原帖由 角度兄 於 2022-9-18 17:55 發表

有份正常工,而且不是脾氣差,我覺得有機會搵第個,買2送1唔係好多人接受到

引用:
原帖由 chocolate321 於 2022-9-18 18:03 發表

有份正常工,而且不是脾氣差,我覺得有機會搵第個,買2送1唔係好多人接受到
買1送1,同買1送2,我都能理解!
但係你同事點樣買2送1呢?

引用:
原帖由 角度兄 於 2022-9-18 17:55 發表

其實性格易相處,無脾氣,已經好多人會有興趣,我見有d 脾氣超大喜怒無常,根本無人會鍾意同佢一齊,連朋友都唔想識

引用:
原帖由 chocolate321 於 2022-9-18 17:04 發表

愛屋及烏應該一齊過

呢個已經講咗重點

引用:
原帖由 7月後的花花 於 2022-9-18 18:35 發表

愛屋及烏應該一齊過
個女人當然有著數,分分鐘男的仲有錢比養女,但明顯個女的唔想so我同事

引用:
原帖由 失敗的孤島 於 2022-8-12 13:44 發表

如果你唔係講讀男校,我以為你講緊我同我細佬。

其實係時也命也。我最憎係嗰啲明明有拍拖,但又話想單身有自由。。。依啲正Pk。。。我都唔想單身, 但事與願違。

個個都標籤母胎單身就性格一定有問題。除了係唔太識social 之外,自問都還可以。冇公主病,唔會覺得一定要男仔埋單食飯。唔好名牌。但我見有啲性格更加有問題嘅(脾氣差,公主病,疑似暴力傾向),咪一樣有人埋身。

好講樣,咁當然 ...
別高估男人,佢哋真係好膚淺,試過有次朋友聚會,介紹咗幾個男仔我識,但當時我唔識打扮,妝都唔太識化,佢哋見到我都無興趣,然後後尾一個濃妝穿短裙既女仔嚟到,佢哋就好有興趣,我仲暗地裏聽到個男仔講:“呢啲先係女嚟架嘛!” 即係變相踩我同其他在場女仔
但其實我絕對係靚過嗰條女,不過我知實有人話我太自信,but I don care,本人現已婚。總知男人係好睇包裝既,邊啲先係真靚女,佢哋完全唔識分,所以想有人追吓就打份吓啦。

引用:
原帖由 chocolate321 於 2022-9-18 19:08 發表

個女人當然有著數,分分鐘男的仲有錢比養女,但明顯個女的唔想so我同事
對於唔少已有下一代既女士,佢既最大寄託其實只有子女,特別離左婚既,佢唔再相信男人之餘亦無唸過再搵第2個,反正要經歴既都經歴過晒,感情愛情方面既事無野再幻想,唯一仲要做既得返帶大埋子女,然後無咩要再唸,係他人角度睇係就係自私一d,所以想找呢類女士做伴既係要自己唸過,難免唔會太著緊你

引用:
原帖由 chocolate321 於 2022-9-18 18:11 發表

其實性格易相處,無脾氣,已經好多人會有興趣,我見有d 脾氣超大喜怒無常,根本無人會鍾意同佢一齊,連朋友都唔想識
如果真係要求咁簡單就唔會有咁多男士搵唔到伴了

引用:
原帖由 一錯再錯三錯 於 2022-9-18 20:16 發表

別高估男人,佢哋真係好膚淺,試過有次朋友聚會,介紹咗幾個男仔我識,但當時我唔識打扮,妝都唔太識化,佢哋見到我都無興趣,然後後尾一個濃妝穿短裙既女仔嚟到,佢哋就好有興趣,我仲暗地裏聽到個男仔講:“呢啲先係女嚟架嘛!” 即係變相踩我同其他在場女仔
但其實我絕對係靚過嗰條女,不過我知實有人話我太自信,but I don care,本人現已婚。總知男人係好睇包裝既,邊啲先係真靚女,佢哋完全唔識分, ...
咁結果都有人發掘到你喎

引用:
原帖由 gpoint2 於 2022-9-19 01:08 發表

如果真係要求咁簡單就唔會有咁多男士搵唔到伴了
係咁簡單,咁都搵唔到就無法子

引用:
原帖由 gpoint2 於 2022-9-19 01:12 發表

咁結果都有人發掘到你喎
雖然我之前無打扮,但都偶然有人追吓,只係遇親啲男都唔太ok,一係就宅男、自卑男再唔係就係想搵偷食對象既賤男,後期打扮吓先叫做有啲正常男人追吓,所以想有人追,包裝之後還是包裝。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]