• 瀏覽: 40,069
  • 回覆: 303
+222
記低食咗乜,
但冇計熱量同宏量營養素都係冇用。
同埋食咗先記就米已成炊啦,計嚟冇用。
應該係預先plan食乜,
計好哂唔爆quota,先至按計劃執行。

引用:
原帖由 1MH1 於 2022-7-21 12:41 發表
尋晚任食邊爐,今日要食返清淡d.

今日早餐土耳其雞卷,火腿通,咖啡,午餐口水雞走皮少飯,凍0茶走糖

便便仍然臭臭唔靚仔, 期待香蕉形今星期內出現。
低碳水化合物 低脂肪 高蛋白質 要咁樣食?

今晚又火鍋放題,仲要隊幾罐藍妹🙈

引用:
原帖由 1MH1 於 2022-7-17 22:42 發表
綜合自己幾十年減肥失敗root factor, 就係唔夠認真。。。呢次,要正式認真出發!
同意!沒有做唔好的事情

經過連續2晚火鍋放題後,尋晚不感意外地上返201。今早忙到無食早餐,午餐又係去佐食素(走飯麵),下午茶肚餓飲杯齋啡飽肚。 

引用:
原帖由 1MH1 於 2022-7-22 18:31 發表
經過連續2晚火鍋放題後,尋晚不感意外地上返201。今早忙到無食早餐,午餐又係去佐食素(走飯麵),下午茶肚餓飲杯齋啡飽肚。 
一時大魚大肉 一時節食 對身體唔好🥹

引用:
原帖由 purplerain70 於 2022-7-21 16:07 發表
記低食咗乜,
但冇計熱量同宏量營養素都係冇用。
同埋食咗先記就米已成炊啦,計嚟冇用。
應該係預先plan食乜,
計好哂唔爆quota,先至按計劃執行。
都係嘅,多謝提點

引用:
原帖由 明日異筍盤 於 2022-7-22 18:45 發表

一時大魚大肉 一時節食 對身體唔好🥹
我食火鍋放題都唔係狂食,主要都係食肥牛疏菜蝦蠔,但食量肯定多佐。。。唯有平時食清淡一些。

引用:
原帖由 1MH1 於 2022-7-22 18:55 發表

我食火鍋放題都唔係狂食,主要都係食肥牛疏菜蝦蠔,但食量肯定多佐。。。唯有平時食清淡一些。
先吃蔬菜🥬  後食飯和肉

是日晚餐: 麻辣手絲雞+一小塊洋蔥豬排、酸菜魚塊、無糖豆腐、香蕉1條。

滿足感

https://youtu.be/tagqjI6Hghg

我當年就係咁由6舊腹肌食下食下六合一, 最後轉埋個姓: 姓死,名肥佬。。。

今日放假,刻意瞓晏D唔食早餐住,瞓到11點起床飲杯齋啡+1條香蕉,就已經少少飽肚。等埋家人1點半食午飯。
空肚磅重見195自欺下。。。

附件

Screenshot_20220722-203545_ManulifeMOVE.jpg(164.96 KB)

20220723_112538.jpg(61.36 KB)

引用:
原帖由 1MH1 於 2022-7-23 11:55 發表
今日放假,刻意瞓晏D唔食早餐住,瞓到11點起床飲杯齋啡+1條香蕉,就已經少少飽肚。等埋家人1點半食午飯。
空肚磅重見195自欺下。。。
樓主加油 堅持落去

是日午餐: 炸茶肉絲煎蛋米,凍0茶走甜。

晚餐鍾意去打邊爐,原因係食乜可以自己控制,唔駛朋友就我,大家開心

引用:
原帖由 1MH1 於 2022-7-18 12:18 發表

無,每次都虎頭蛇尾,唔夠認真對待體重,結果次次減20彈30,越減越重!
減肥後反彈 減肥方法有問題

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]