• 瀏覽: 40,068
  • 回覆: 303
+222
樓主加油 我70.4kg 我都減重緊

引用:
原帖由 1MH1 於 2022-7-18 12:18 發表

無,每次都虎頭蛇尾,唔夠認真對待體重,結果次次減20彈30,越減越重!
甘你本身都容易肥喔 甘真係要好認真控制下飲食

今日午餐: 角切海鮮飯(呢間少飯)

加油 記得前減肥的朋友同我講 要減肥唔係靠對自己有幾hardcore 是看你能堅持多久

我當初減都冇每日節食跑馬松做gym 只有減宵夜零食 食修腩素 跑30分鐘 但是每日持之以恆 還是有收穫

引用:
原帖由 醜陋的桃桃 於 2022-7-19 09:44 發表

甘你本身都容易肥喔 甘真係要好認真控制下飲食
人到中年新陳代謝慢佐,3年重佐20磅。。

今日下午空腹量血壓,居然比1個月前低佐回復正常水平。。。感覺人格分裂一樣咁痴線

附件

20220719_175217.jpg(141.33 KB)

是日晚餐:無糖豆漿1盒, 香蕉1條,去皮豉油鷄比1隻,飽到頂住個胃。

引用:
原帖由 1MH1 於 2022-7-19 18:41 發表
是日晚餐:無糖豆漿1盒, 香蕉1條,去皮豉油鷄比1隻,飽到頂住個胃。
無糖豆漿+香蕉,食完1個鐘就有便意,好鬼臭,腸道惡菌太多。

引用:
原帖由 1MH1 於 2022-7-18 07:51 發表
大家加油
跌返穿200, 回返少少。。。
JK 爸爸話佢要40日減40磅,我自己知自己事,希望4個月減40磅, 目標163磅!

附件

20220719_233822.jpg(72.39 KB)

工作關係,每日平均步行都12000步,運動量(勞動量)話少都唔算少,仲要日日出汗,但呢3年間都可以重20磅😭

附件

Screenshot_20220720-000942_ManulifeMOVE.jpg(184.22 KB)

除佐要認真減肥,亦要認真記錄過程,每日食佐乜野,咁先會鞭策到自己。。。自己脂肪自己減!

引用:
原帖由 1MH1 於 2022-7-19 17:17 發表

人到中年新陳代謝慢佐,3年重佐20磅。。
甘都幾誇張 可能做下運動控制下
肥都算 可能會影響健康

早餐: 火腿煎蛋通,茄汁豆(隔汁),齋啡
午餐: 麻婆豆腐飯加辣,西洋菜例湯,凍奶茶少甜

引用:
原帖由 1MH1 於 2022-7-20 12:35 發表
早餐: 火腿煎蛋通,茄汁豆(隔汁),齋啡
午餐: 麻婆豆腐飯加辣,西洋菜例湯,凍奶茶少甜
火腿 係加工食品 唔好食

食少飯 凍檸水走甜

尋晚任食邊爐,今日要食返清淡d.

今日早餐土耳其雞卷,火腿通,咖啡,午餐口水雞走皮少飯,凍0茶走糖

便便仍然臭臭唔靚仔, 期待香蕉形今星期內出現。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]