• 瀏覽: 38,177
  • 回覆: 295
+205
早餐食炸菜肉絲煎蛋米,熱檸茶
午餐去佐觀塘食定食半放題,可以食多d菜同生果,白飯食佐兩啖無食,留多d quota食其他野。

附件

20220905_125142.jpg(268.15 KB)

5點食鮮牛肉紅薯粉,勉強做到168, 卡路里亦唔太超出預期。

附件

20220905_170012.jpg(154.18 KB)

早餐食鮮牛米煎雙蛋;
午餐食半碟叉燒飯走色+小碟薑蔥,食8成飽再飲杯齋啡,飽哂。

中午去759搵食,原來都幾多低卡飽肚食物,正。

https://youtu.be/YLxwlx9IGbk

附件

20220906_132939.jpg(217.98 KB)

晚餐飯局,食串燒,燒肥牛金菇茄子鷄中翼牛舌生蠔蒜蓉包等等, 飲約500ml啤酒,當然點到即止,但呢餐過千五卡路里無可避免。

早餐食大快活不輕盈早餐, 雪菜米,白方包3/4塊,(烚蛋留下午茶食)齋啡似水咁無味,唔好飲。

附件

20220907_073754.jpg(192.17 KB)

午餐食3餸飯:水蛋蒸魚炒豆角,到下午茶就食佐尋日買嘅桃味蒟蒻,幾甜下但話零卡路里,唔知有無吹水。
晚餐前約佐人交收一肚氣,搞到成830先返到屋企,醒起今早的烚蛋無食,食埋佢加盒無糖鈣思寶,食完仲有少少空虛感,再熱多包110卡的759雞蛋粥食,估唔到份量都唔細。食埋啱啱好。今晚晚餐卡路里加埋唔過300又食到爆,正!

附件

20220907_205311.jpg(110.93 KB)

早餐食炸菜煎雙蛋米,約500卡。

引用:
原帖由 1MH1 於 2022-7-18 12:35 發表
https://youtu.be/8VKcQBhtrGo

https://youtu.be/yJ63bCx7mrM

近兩日睇到兩段減肥片,分享下
條女唔似同一個人喔

引用:
原帖由 高傲認真的草裙 於 2022-9-8 12:17 發表

條女唔似同一個人喔
法國肥妹?係同一人,佢最近又肥返。。。

中午食大快活切雞飯,白飯可以轉紅米飯,正。

附件

20220908_124026.jpg(150.77 KB)

4點鐘有d肚餓,飲包無糖鈣思寶加杯齋啡頂下肚

晚上830同老闆飯局,全餐走飯,1杯啤酒,兩件燒鵝兩件炸大蝦幾注小炒王再加幾啖班仔,又一餐GG.

今早食完粒益生菌及膠原蛋白後,飽飽滯滯。早餐到一粥麵食炸菜米半碗加多士(去皮)1塊,飲埋杯熱齋啡(好飲過大快活),餐前餐後一杯水。成個餐食唔多,約300卡路里左右。

午餐陪客去飲茶,同事唔高卡路里唔叫,食得最多嘅係海哲同牛百葉,食多件叉燒酥,小碗福建炒飯及小碗豬頸肉河粉,爆哂卡。

晚餐食魚米嘅酸辣湯魚米線,88蚊好味道。

附件

20220909_200818.jpg(250.85 KB)

早晨,中秋節難免大魚大肉,要緊記食7成飽3成水。

早餐食鮮牛肉煎蛋米粉半碗+熱齋啡。卡路里約450卡左右。

跟餐有個邪惡芝士火腿牛角包,我估一件500卡路里無得走,睇見都飽哂,當然拎比同事食喇。

附件

20220910_081657.jpg(196.36 KB)

20220910_084729.jpg(134.45 KB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]