• 瀏覽: 23,578
  • 回覆: 92
引用:
原帖由 simplelove168 於 2022-7-23 22:23 發表

Im almost every day. 
一山還有一山高,共勉之

引用:
原帖由 silly__marso 於 2022-7-18 21:55 發表

兩個人能夠有緣相遇, 相識, 相交, 相愛
再共同生活
係非常難得的事
人生苦短
應該好好珍惜大家的緣份
每分每刻都讓對方活在歡笑中
試試以笑聲代替罵聲
相識唔代表能夠相愛吖
拜託唔好再用呢啲偽善語言誤人一生。

當兩個人經過相處後係有問題嘅,覺得唔開心嘅,就應該襯早分手,放生大家,各自再尋找適合自己的伴侶。
而唔係磨爛蓆浪費大家時間互相傷害。

人生苦短,不合則去,應該好好認知是否有緣有份,並不是要委曲求全!

引用:
原帖由 樹下地獄羊 於 2022-7-24 01:10 發表

相識唔代表能夠相愛吖
拜託唔好再用呢啲偽善語言誤人一生。

當兩個人經過相處後係有問題嘅,覺得唔開心嘅,就應該襯早分手,放生大家,各自再尋找適合自己的伴侶。
而唔係磨爛蓆浪費大家時間互相傷害。

人生苦短,不合則去,應該好好認知是否有緣有份,並不是要委曲求全!
最慘係放假如果大家都在家中,果種感覺更難受

引用:
原帖由 天然沉靜的珍珠 於 2022-7-24 09:27 發表

最慘係放假如果大家都在家中,果種感覺更難受
自己搵節目

引用:
原帖由 天然沉靜的珍珠 於 2022-7-17 20:58 發表
係咪個個結婚/同居過10年的人,都係咁
有排捱

引用:
原帖由 天然沉靜的珍珠 於 2022-7-17 20:58 發表
分手啦,玩冷戰,拖老你呀。

冇喎

因為你只係水泡

引用:
結婚十幾年,印象中有2次左右,2次都係因鬧交而冷戰,最後都係我妥協,今次無端端又被冷戰,呢次我唔會再妥協。

引用:
原帖由 幸福師奶仔 於 2022-7-27 06:28 發表

結婚十幾年,印象中有2次左右,2次都係因鬧交而冷戰,最後都係我妥協,今次無端端又被冷戰,呢次我唔會再妥協。
你男人次次都要你遷就佢

引用:
原帖由 天然沉靜的珍珠 於 2022-7-27 08:31 發表

你男人次次都要你遷就佢
之前兩次都係,不過今次唔會再就啦

引用:
原帖由 幸福師奶仔 於 2022-7-27 09:12 發表

之前兩次都係,不過今次唔會再就啦
你哋有小朋友未?

有兩個小朋友。我先生脾氣好臭,經常黑面,係我脾氣好先頂得佢順。不過唔黑面時又幾好嘅

引用:
原帖由 幸福師奶仔 於 2022-7-27 09:35 發表
有兩個小朋友。我先生脾氣好臭,經常黑面,係我脾氣好先頂得佢順。不過唔黑面時又幾好嘅
又愛又恨

引用:
原帖由 3882 於 2022-7-27 10:07 發表

又愛又恨
係愛多過恨才會如此包容

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]