• 瀏覽: 23,423
  • 回覆: 97
都幾自由啊

出家啦,繁塵俗世不適合你

引用:
原帖由 不知所位 於 18/7/2022 07:42 AM 發表
同35+女人唔叫結婚,而係幫人埋單。
同30樓下既女先叫結婚。
所以,
好多男人拒絕埋單
聽落又有啲道理

引用:
原帖由 yuk777044 於 2022-7-19 23:13 發表
出家啦,繁塵俗世不適合你
着了袈裟事更多

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2022-7-18 23:24 發表

租(囡囡)好過買(結婚), 你懂的.
完全贊同,免費的午餐是糖衣毒藥,是最原始陷阱,為了傳統觀念去找伴,為了所謂幸福去結婚,現實中又有幾多師兄在後悔中被捆綁在道德與俗世眼光中呢?結婚是投資,賭博,很多人都失利及損手離場,甚至自毀一生..........無言

其實自己一個更開心

結婚就淨得一個,唔結就有好多個,!

引用:
原帖由 homer201314 於 2022-7-20 02:36 發表

完全贊同,免費的午餐是糖衣毒藥,是最原始陷阱,為了傳統觀念去找伴,為了所謂幸福去結婚,現實中又有幾多師兄在後悔中被捆綁在道德與俗世眼光中呢?結婚是投資,賭博,很多人都失利及損手離場,甚至自毀一生..........無言
其實只是一場交易, 只是人類喜歡假大空, 用一些道德去包裝. 大陸日日都有相親活動, 赤裸裸就係一場買賣. 就算外國人講什麼真感情, 只是由大陸既物質變成精神上既買賣, 所以外國人及大陸離婚率都好高, 因有利益(佢地叫開心)就繼續, 無利益就分離.
樓主無謂太認真.

引用:
原帖由 春天一留言 於 2022-7-17 15:14 發表
結婚有乜好?要辛辛苦苦死慳死坻供層樓先有女人吼你,仲未必係靚女,咁辛苦結婚來做乜捻!人生苦短衹能活一次仲要係隨時會走,安倍有辦你睇,咁點解要咁辛苦自己!你哋班女人又係痴捻線,要有樓先肯嫁,你老尾,你晤知供樓好辛苦好慘架咩!抵你哋做剩女!
我無樓都有女…

唔係睇你口袋有幾多,係睇你口才有幾好…

引用:
原帖由 miuchiwing 於 2022-7-20 00:53 發表

聽落又有啲道理
係架,假如你一生只有一次摘花既機會,
你唔會去摘一朵即將凋謝既花

引用:
原帖由 不知所位 於 2022-7-20 09:02 發表

係架,假如你一生只有一次摘花既機會,
你唔會去摘一朵即將凋謝既花
surely👍👍👍

你覺得開心就好 結唔結婚有咩所謂

引用:
原帖由 急促擔憂的蘿蔔 於 2022-7-20 10:44 發表
你覺得開心就好 結唔結婚有咩所謂
對!😎

叫X好d

引用:
原帖由 春天一留言 於 2022-7-17 15:14 發表
結婚有乜好?要辛辛苦苦死慳死坻供層樓先有女人吼你,仲未必係靚女,咁辛苦結婚來做乜捻!人生苦短衹能活一次仲要係隨時會走,安倍有辦你睇,咁點解要咁辛苦自己!你哋班女人又係痴捻線,要有樓先肯嫁,你老尾,你晤知供樓好辛苦好慘架咩!抵你哋做剩女!
你都on同日本佬比

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]