• 瀏覽: 23,422
  • 回覆: 97
引用:
原帖由 春天一留言 於 2022-7-18 16:03 發表

你年老時會比子孫掟去劍橋🤭🤭
好過要露宿街頭行乞啦!😅

我都有同感,有樓先肯嫁。香港買樓都500萬起,要舒服啲都7-800萬仲要係舊樓。首期都200幾萬 計埋裝修 家具 雜費 結婚費用你知唔知幾錢? 300萬走唔甩,香港人收入中位數得20K 唔食唔用賺2萬存2萬都要儲存10幾年先有個首期。真係好陰公

引用:
原帖由 春天一留言 於 2022-7-17 15:14 發表
結婚有乜好?要辛辛苦苦死慳死坻供層樓先有女人吼你,仲未必係靚女,咁辛苦結婚來做乜捻!人生苦短衹能活一次仲要係隨時會走,安倍有辦你睇,咁點解要咁辛苦自己!你哋班女人又係痴捻線,要有樓先肯嫁,你老尾,你晤知供樓好辛苦好慘架咩!抵你哋做剩女!
其實一個人更開心😚

如果唔結婚可以買到自己喜歡的東西

單身顧自己幾好,結婚又要照顧佢,做乜都要諗埋佢

引用:
原帖由 春天一留言 於 2022-7-17 15:14 發表
結婚有乜好?要辛辛苦苦死慳死坻供層樓先有女人吼你,仲未必係靚女,咁辛苦結婚來做乜捻!人生苦短衹能活一次仲要係隨時會走,安倍有辦你睇,咁點解要咁辛苦自己!你哋班女人又係痴捻線,要有樓先肯嫁,你老尾,你晤知供樓好辛苦好慘架咩!抵你哋做剩女!
租(囡囡)好過買(結婚), 你懂的.

其實好多女人都享受單身

引用:
原帖由 春天一留言 於 2022-7-18 09:41 發表

啱!九成九男人都中意後生女人,講緊30歲以下!
所以40幾都搵 30頭

開心就好

引用:
原帖由 春天一留言 於 2022-7-17 21:29 發表

慘在哪?
應該問你自己:係咪單身得好開心?

穩個性伴侶得啦。。。
為你的悲哀而發布。。

或者你可以咁諗…即使結咗都可能會離!未離之前又可能出面同弟個吉緊!咁諗會唔會覺得好啲

你遇嘅女仔都好似唔好

引用:
睇嚟你屢戰屢敗🤔

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]