• 瀏覽: 2,792
  • 回覆: 8
人愈老皮膚愈差係真ga,幾年前都係久唔久生1-2粒暗瘡,
搽下暗瘡膏好快退,但而家一生就生2-3粒,仲要生係不同既位置,
額頭,下巴,左右臉,最慘係會生係人中位,雖然長時間戴口罩,
但一除口罩食飯就好肉酸唔敢望人,係咪一定要去美容院搞ar?

引用:
原帖由 debbylolo 於 2022-7-4 14:57 發表
搽下暗瘡膏好快退,但而家一生就生2-3粒,仲要生係不同既位置,
其實暗瘡咁細, 無人會留意,
而且暗瘡都係暫時性, 唔同牙齒, 有疑似的永久性。
現代科技, 連牙齒問題, 可以由牙醫可以醫到,
暗瘡問題, 睇皮膚科醫生, 可以幫到你。

雖然, 如果不解決心情上的問題, 始終又會再生過。

引用:
原帖由 debbylolo 於 2022-7-4 14:57 發表
可能濕熱,看中醫

搵出問題先可以對症下藥
你可以做個皮膚test先 睇下係咪塊面太多油塞住左

早2年已經開始敷靚d既深層清潔面膜,
以前塊面摸落有D鞋有D粒粒起伏感無左,護膚品都吸收好左

引用:
原帖由 我坐巴士上學 於 2022-7-6 15:54 發表
早2年已經開始敷靚d既深層清潔面膜,
以前塊面摸落有D鞋有D粒粒起伏感無左,護膚品都吸收好左
我都成日買貴野搽但都冇咩效果,你果隻係咩牌子ar?

提示: 違規內容已被屏蔽
皮膚太缺水都易爆瘡

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]