• 瀏覽: 17,928
  • 回覆: 63
星期6本身約左女朋友去街街,點知打8號波。
女朋友話媽媽叫埋我上去打牌,因為仲差一隻腳
既然都無地方去,而且都見過佢屋企人,咁咪上去打囉
女朋友事前同我講,話我呢d平時都唔打牌既人,遇到佢屋企人呢d老手就當交學費算啦
唔知係咪真係就我呢d新手bb,就話打一蚊一番 (利申唔識計番,唔知1蚊1番算唔算打好大)
頭幾鋪個陣又真係我下下出統比女朋友屋企人輪流食
點知去到北風個陣無啦啦手氣勁旺! 大對對,自摸8番個d食左好幾鋪
我個裝錢既兜由本身得返幾蚊到開始有返d紙幣出現,我個下真係覺得自己好叻仔!
點知事後女朋友話佢阿媽覺得我唔識做人,太睇重錢,一個人贏左3家都唔知有表示請食飯
仲叫我女朋友好好諗下係咪仲要繼續同我拍拖!
咩事呀,我手氣好係錯咩?贏左錢最後又要請返你地食野咁打錢黎為咩?不如叫我直接請你地食飯算啦

引用:
原帖由 哇哈哈食泥巴 於 2022-7-4 13:00 發表
女朋友事前同我講,話我呢d平時都唔打牌既人,遇到佢屋企人呢d老手就當交學費算啦
唔知係咪真係就我呢d新手bb,就話打一蚊一番 (利申唔識計番,唔知1蚊1番算唔算打好大)
點知去到北風個陣無啦啦手氣勁旺! ...
咁你唔想請食飯,可以叫女友屋企人輪流服侍你服侍完醒番D貼士俾佢地嘛

引用:
原帖由 哇哈哈食泥巴 於 2022-7-4 13:00 發表
咩事呀,我手氣好係錯咩?贏左錢最後又要請返你地食野咁打錢黎為咩?不如叫我直接請你地食飯算啦

一個人有冇家教,就係睇呢啲細節位…

你係呢個版的留言都無乜口德,見你話你地無家教,我真係笑出聲

引用:
擺明係你唔識做人啦

你手氣好唔係錯, 錯在淨係自摩過東南北

你贏咗人哋錢請返人食啲嘢 有來有往人哋都開心啲條氣都順啲啦 呢啲係屬於禮儀嘅一種 尤其你仲要係女友同女友屋企人添 關係搞得唔好你第日都幾頭痛 不過你第一次係咁樣不知者不罪 下次醒目返啲 咁咪得囉

吾好去任何朋友家打牌

引用:
你下次話唔識打牌,只係識打飛機嘛!

樓主好明顯係一個好計較度縮又自我嘅人

引用:
原帖由 ywannal 於 2022-7-4 22:37 發表
樓主好明顯係一個好計較度縮又自我嘅人
x2

上未來外母屋企打牌贏錢不特止仲要唔請食飯,即係第時人家嫁女比你隨時連嫁妝都要蝕埋。

而家無人識人情世故呢樣野

引用:
原帖由 巧鬆啲 於 2022-7-4 15:30 發表

一個人有冇家教,就係睇呢啲細節位…
你係呢個版的留言都無乜口德,見你話你地無家教,我真係笑出聲

大家都無問題,忘記就無事.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]